default-image

Σκηνές... ζούγκλας στο Κόροιβος Αμαλιάδας-ΕΑΠ

Σπορ
Σκηνές... ζούγκλας στο Κόροιβος Αμαλιάδας-ΕΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οπαδοί του Κόροιβου Αμαλιάδας επιτέθηκαν και χτύπησαν παίκτες της Ε.Α.Πατρών μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι για το πρωτάθλημα Πελοποννήσου που έκρινε την πρόκριση στον τελικό για άνοδο στην Α2 ανδρών.

Ο Κόροιβος νίκησε με 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, αλλά αυτό πλέον πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Περίπου 50 οπαδοί του Κόροιβου επωφελήθηκαν την απουσία της αστυνομίας και όταν τα αίματα άναψαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές στους βολεϊμπολίστες Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Σύρρο και Σπύρο Πετούση.

Μάλιστα ο πρώτος προσπαθώντας να βρει διέξοδο από το γυμναστήριο κλώτσησε μια τζαμαρία που του έκοψε το πόδι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του τοποθετήθηκαν 40 ράμματα.

«Κινδύνεψαν οι ζωές μας», καταγγέλουν οι παίκτες της ΕΑΠ οι οποίοι για μισή ώρα δέχονταν επιθέσεις από τους οπαδούς της ομάδας της Αμαλιάδας. Ο προπονητής της ΕΑΠ Αντώνης Γεράνιος είπε στην εφημερίδα Πελοπόννησο: «Μπορεί να υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών, αλλά αυτοί θα τα έβρισκαν μεταξύ τους, όπως συμβαίνει πάντα. Ομως η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο τα τίναξε όλα στον αέρα και ακολούθησαν στιγμές βιαιότητας.

Είμαι από το 1980 στα γήπεδα και για πρώτη φορά στην καριέρα μου βίωσα τέτοια γεγονότα. Είχα φοβηθεί και στην Μίκρα στον παιχνίδι με τον Ηρακλή στον επαναληπτικό της ΕΑΠ για το CEV. Ομως στην Μίκρα ήρθε ένας αστυνομικός από τους πολλούς που υπήρχαν τότε στο γήπεδο και μου είπε «μη φοβάσαι, δεν θα πλησιάσει κανείς». Πράγματι τότε δεν πλησίασε κανείς, αλλά στην Αμαλιάδα δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός. Ο,τι έγινε στην Αμαλιάδα είναι ντροπή, δεν τιμά το βόλεϊ και δεν τιμά κανέναν».

Εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις του εφόρου του τμήματος βόλεϊ του Κόροιβου Κώστα Αϊβαλιώτη που είπε πως «τα άτομα αυτά δεν είχαν σχέση με το βόλεϊ και ίσως έκαναν προθέρμανση για το ντέρμπι του μπάσκετ μεταξύ του Κόροιβου και της Καβάλας για την άνοδο στην Α1»!

Ο Αϊβαλιώτης πρόσθεσε: «Κάποια παιδιά από ΕΑΠ ήταν πιο εριστικά και σε συνάρτηση αυτούς που δεν έχουν σχέση με το βόλεϊ έγινε η συμπλοκή. Προσωπικά θα ψάξω να βρω τι έγινε και από το βίντεο και εάν κάποιος από εμάς παρεκτράπηκε δεν θα ξαναμπεί ποτέ στο γήπεδο. Ομως οι διαιτητές θα έπρεπε να έχουν επιβάλλει καλύτερα το πειθαρχικό έλεγχο.

Να μην αφήνουν τους παίκτες συνεχώς στον φιλέ να μιλούν και να αντιδικούν. Κακώς, για ανεξήγητο λόγο δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός στο γήπεδο. Τα παιδιά που χτυπήθηκαν μπορεί να ήταν και δικά μου παιδιά, μπήκα στη μέση και τα προστάτευσα από τους ανεγκέφαλους. Εμείς καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Ο έφορος της ΕΑΠ, Τάκης Αντωνόπουλος, που βρέθηκε στο κλειστό της Αμαλιάδας, είπε: «Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε. Μείναμε απροστάτευτοι σε ένα γήπεδο καμίνι που θυμίζει ζούγκλα από την αρχή. Η συμπεριφορά των οπαδών του Κόροιβου ήταν συνεχώς απειλητική απέναντι στους παίκτες της ομάδας μας αλλά και τους διαιτητές. Με όλα αυτά που έγιναν το ελληνικό βόλεϊ γυρίζει πολλά χρόνια πίσω».

«Είμαι σχεδόν 20 χρόνια στα γήπεδα, αλλά πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο» έλεγε ο πρώτος διαιτητής Αδάμ Λεβέντης και πρόσθεσε με νόημα: «Εγινε γενική σύρραξη και δεν ήξερες ποιος είναι ο αμυνόμενος και ποιος ο επιτιθέμενος. Επικράτησε απίστευτη αλλοφροσύνη».

Στο Φ.Α. ο Αδάμ Λεβέντης μαζί με τον δεύτερο διαιτητή του παιχνιδιού Γιάννη Καραπήτα έγραψαν περιληπτικά τι συνέβη, αλλά λεπτομέρειες επρόκειτο να αναφέρουν στην συμπληρωματική έκθεση την οποία σήμερα αναμένεται να παραδώσουν στην ΕΣΠΕΠ.

Οι διαιτητές κράτησαν τα δελτία των Σπύρου Πετούση και Δημήτρη Παπαδόπουλου και στο Φ.Α. ανέφεραν για τις δύο διακοπές, και την εισβολή οπαδού του Κόροιβου, ο οποίος έφτασε ως την σκάλα του πρώτου διαιτητή. Εκεί διεκόπη για πρώτη φορά το παιχνίδι, ενώ στην δεύτερη διακοπή όπως αναφέρεται στο Φ.Α. οπαδός με κασκόλ του Κόροιβου έφτασε ένα βήμα πριν τον αγωνιστικό χώρο.

Ο γυμνασίαρχος Δημήτρης Μαστορόπουλος είπε: «Ισχύουν ότι έχει γραφεί στο Φ.Α. Θα ακολουθήσει και δική μου έκθεση και από εκεί μπορείτε να αντλήσετε περισσότερη ενημέρωση. Αυτό που μπορώ μόνο να πω είναι ότι προσωπικά όσα χρόνια και είμαι πολλά, είμαι στα γήπεδα δεν έχω δει παρόμοια γεγονότα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News