default-image

Οφειλή 2.5 εκ. για την ΑΕΚ λόγω άρθρου "44"

Αθλητισμός
Οφειλή 2.5 εκ. για την ΑΕΚ λόγω άρθρου "44"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία με το δημόσιο για εκχώρηση των απαιτήσεων της ΑΕΚ από την υπόθεση Ψωμιάδη περιλαμβάνει και την υπόθεση του άρθρου 44, αλλά με έναν τρόπο που δημιουργεί ζητήματα.

Βλέπετε, η υπαγωγή της Ενωσης στις διατάξεις του άρθρου 44 έχει καταπέσει από τον Δεκέμβριο και πλέον χάθηκαν οι ευεργετικές διατάξεις. Αυτό σημαίνει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εκκαθαρίστηκε οφείλοντας προς το δημόσιο 2,5 εκατ. ευρώ για το 44 (συν τα 16 εκατ. ευρώ των υπόλοιπων οφειλών), αλλά με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ!

Έχοντας εκχωρήσει προς το δημόσιο 83 εκατ. ευρώ, δεν καλύπτουν το ποσό και συνεχίζεται η διαδικασία για τους πρώην προέδρους και μετόχους που διοίκησαν την ΑΕΚ από το 1992 μέχρι και το 2013.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το θέμα της εκχώρησης των απαιτήσεων της ΑΕΚ από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το ελληνικό δημόσιο με την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία απαλλάσσεται η ΠΑΕ από την υποχρέωση καταβολής χαρτοσήμου. Ετσι, δεν φαίνεται πως θα έχει σημασία η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την εκκαθάριση της ΠΑΕ που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Ο Μάιος μπήκε και στην ΑΕΚ περιμένουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου. Το πρώτο βήμα θα έρθει με την ψήφιση από τη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για το γήπεδο της Ενωσης, ενώ περιμένουν παράλληλα και την έκδοση της άδειας λειτουργίας από τη ΓΓΑ. Με την οικοδομική άδεια στα χέρια, στην ΑΕΚ προσδοκούν εντός του μήνα να ξεκινήσουν έργα και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News