Αθλητισμός

Η Super League αποφασίζει για τον ΠΑΟΚ

Στο  πρωτάθλημα της Super League μόλις στις 4 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Τρεις μήνες μετά, δημιουργείται νέο... μπάχαλο, με την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (50.000 πρόστιμο, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα play off και -3β.) σε ότι αφορά την αφαίρεση των βαθμών και που αυτή θα ισχύσει.

Η πειθαρχική επιτροπή στην απόφασή της αναφέρει ό,τι και το άρθρο 15, 6δ του πειθαρχικού κώδικα: «Αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα». Δεν μπαίνει δηλαδή, σε ερμηνείες.

Την απόφαση θα κληθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της super league, είτε μόλις τελεσιδικήσει η απόφαση και (αν) παραμείνει το -3 με έκτακτο συμβούλιο, είτε μετά το τέλος των play off.

Στην διοργανώτρια θεωρούν ότι εφόσον το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, οι βαθμοί πρέπει να αφαιρεθούν από τα play off.

Υπάρχει όμως ένα αλλά: Η βαθμολογία των play off είναι ειδική και δεν έχει σχέση με αυτήν της κανονικής περιόδου. Για να πάρεις τρεις βαθμούς στα play off, απαιτούνται από 8-11 βαθμοί διαφοράς στην κανονική περίοδο από τον πέμπτο της βαθμολογίας. Συνεπώς δεν είναι το ίδιο να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από την κανονική περίοδο και τρεις βαθμοί από τα play off.

Η λίγκα όταν θα συνεδριάσει θα κληθεί να αποφασίσει αν οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από τα play off ή από το επόμενο πρωτάθλημα.

Τα δύο σενάρια:

1. Αν ληφθεί υπόψη η αρχή της αναλογικότητας, οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από την επόμενη περίοδο. Το παραθυράκι για να παρθεί αυτή η απόφαση θα είναι το άρθρο 29, παράγραφος 3 του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρει ότι «οι ποινές του άρθρου 15, εφ' όσον δεν εκτιθούν στο σύνολο ή μερικώς, κατά την περίοδο που επιβλήθηκαν, εκτίονται στην αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο».

2. Το δεύτερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί το γράμμα του κανονισμού και οι βαθμοί να αφαιρεθούν από τα play off.

Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί θα είναι εφέσιμη στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Πηγή: Sentragoal.gre

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια