default-image

Ο …εμφύλιος της Μαδρίτης στις 24 Μαϊου

Ποδόσφαιρο
Ο …εμφύλιος της Μαδρίτης στις 24 Μαϊου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρεάλ έκανε... πλάκα στην Μπάγερν Μονάχου, η Ατλέτικο παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου στον Μουρίνιο και η Μαδρίτη θα χωριστεί στα δύο στον ιστορικό τελικό της 24ης Μαΐου.

Και θα είναι ιστορικός γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο ομάδες από την ίδια πόλη! Σύλλογοι της ίδιας χώρας έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές, την τελευταία 15ετία, αλλά το γεγονός πως μια πόλη θα μοιραστεί στα δύο για τα... μάτια της κούπας του Champions League είναι πραγματικά μοναδικό.

Σε ό,τι αφορά τους προηγούμενους «εμφύλιους», ο πρώτος έγινε το 2000 στο Παρίσι ανάμεσα στην Ρεάλ και τη Βαλένθια, με την «βασίλισσα» να επικρατεί με 3-0. Τρία χρόνια μετά (2003), στο Μάντσεστερ, η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τη Μίλαν και τη Γιουβέντους, με την πρώτη να κατακτά τον τίτλο στα πέναλτι (3-2).

Το 2008 στη Μόσχα «μονομάχησα» οι αγγλικές Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να νικούν με 6-5 στα πέναλτι. Τελευταίος «κοινός» τελικός ο περσινός, όταν στο Λονδίνο η Μπάγερν επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ με 2-1.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Μίλαν-Γιουβέντους το 2003 είναι πως οι Μιλανέζοι, στον δρόμο για τον τελικό και την κούπα, είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά την συμπολίτισσα τους Ίντερ, στη μοναδική περίπτωση που ομάδες από τον ίδιο... τόπο έπαιξαν στους 4, στην ιστορία του Champions League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News