default-image

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας για την Κίνα

Αθλητισμός
Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας για την Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα άδειο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στο Νανζίνγκ της Κίνας το 2014.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια η νέα πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου έδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον ξιφομάχο Μάριο Γιακουμάτο. Ο 17χρονος πρωταθλητής έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους αγώνες του Αυγούστου.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δρομείς την 17χρονη τενίστρια Σουν Ζιγιέ, τον 24χρονο αθλητή του στίβου Ζιαν Φανγκ και την 18χρονη αθλήτρια της κωπηλασίας Αθηνά Αγγελοπούλου.

Παρών στην τελετή ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. "Η σημερινή τελετή συμβολίζει την αυλαία αυτών των αγώνων. Ελπίζουμε πως θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να είναι δραστήριοι και να αγκαλιάσουν τις ολυμπιακές αξίες. Ας αφήσουμε την ολυμπιακή φλόγα των νέων να μεταφέρει το πάθος και τα όνειρα των νέων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης πριν εκείνη φτάσει στο Νανζίνγκ τον Αύγουστο", υποστήριξε ο Ρογκ. Τον συνόδευε ο τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Αλεξάντερ Ποπόφ. Ο "τσάρος" της κολύμβησης είναι μέλος της ΔΟΕ από το 2000.

Την τελετή παρακολούθησαν μαθητές ελληνικών σχολείων, ενώ εντυπωσιασμένα από το θέαμα ήταν και ορισμένα παιδιά τυχερά παιδιά από την Κίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News