default-image

Απαιτείστε από την Περιφέρεια χρήμα για τα γήπεδα!

Αθλητισμός
Απαιτείστε από την Περιφέρεια χρήμα για τα γήπεδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ήταν ολικώς αποδεκτή ακόμη και στους κρίσιμους καιρούς που περνάει η ελληνική κοινωνία, η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων όλης της χώρας, αν όλο αυτό το «χαρτί» που παίζεται από πέρυσι στην Περιφέρεια Αττικής, δεν στόχευε στον πυρήνα του τις επερχόμενες εκλογές.

Δυστυχώς όλο αυτό το προεκλογικό παιγνίδι, παίχθηκε -χωρίς την ύπαρξη σχετικού νόμου για μεγάλο διάστημα-στο όνομα των φίλα προσκείμενων με τις μεγάλες και το ευρύ κοινό, ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και άλλες του κέντρου με μέριμνα και για τον Ολυμπιακό για την περαιτέρω βελτίωση του σύγχρονου «Καραϊσκάκης».

Και είδαμε το ντόρο που έχει συμβεί για την «Αγιά Σοφιά» και τα σχέδια Αλαφούζου για τη νέα «Λεωφόρο», με τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Μέγας ντόρος και «πακέτο» οι υποψηφιότητες των παλαιμάχων -αμφίβολης μάλιστα ικανότητας- και άλλων συνδεδεμένων με τις ομάδες αυτές στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού.

Κι όμως μόλις τον προηγούμενο μήνα, πέρασε νύκτα από τη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων διατάξεις για την βελτίωση υφιστάμενων ποδοσφαιρικών γηπέδων, αλλά και το άρθρο 25, το οποίο επιτρέπει πλέον στις Περιφέρειες να υποκαθιστούν τη ΓΓΑ και να χρηματοδοτούν έργα σχετικά με τον αθλητισμό.

Όλο αυτό το εγχείρημα είναι φυσικά σχεδιασμένο από την κεντρική πολιτική ηγεσία, στοχεύοντας καθαρά στο εκλογικό αποτέλεσμα από τη δική της πλευρά.

Εξ αιτίας αυτού, πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς φαίνεται οι άλλοι περιφερειάρχες και κορόιδα μικρά και μεγάλα σωματεία ανά την επικράτεια, που θα σπεύδουν τώρα στους νέους περιφερειάρχες να απαιτούν -και δίκαια- αναλογικά κονδύλια για βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις τους.

Τα σωματεία θα πρέπει να πιέσουν για την ισορροπημένη κατανομή μέσα από την αμεσότητα της επαφής με τις περιφέρειες τους, αφού λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν σκοποί της εξουσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News