default-image

Άνετη νίκη του Ολυμπιακού στην Κηφισιά

Μπάσκετ
Άνετη νίκη του Ολυμπιακού στην Κηφισιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στο Ζηρίνειο, για να φθάσει στην κατάκτηση της νίκης επί της Κηφισιάς με 75-67. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του το Βασίλη Σπανούλη, τον Μπράιαν Ντάνστον και τον Κώστα Σλούκα, είδε όμως τον Γκιόργκι Σερμαντίνι στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος.

Ο Γεωργιανός σέντερ, που δηλώθηκε λίγο πριν από το ματς κι έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ΕΣΑΚΕ, κυριάρχησε στη ρακέτα και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο ροζ φύλλο, με 13 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Γιώργος Πρίντεζης, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ανέβηκε στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Καββαδάς (οκτώ πόντοι, πέντε ριμπάουντ). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους και προσπάθησαν να τον κοντράρουν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε (7/9 αιφνιδιασμούς), μοίρασε παιχνίδι με συνολικά 22 ασίστ, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και με τον 48άχρονο τεχνικό να χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους παίκτες του πρόσφερε θέαμα, με πολλά καρφώματα και εντυπωσιακές φάσεις. Από τους γηπεδούχους ο Νίκος Μπάρλος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, με 19 πόντους και έξι ριμπάουντ κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, αλλά δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του, πλην κάποιων ατομικών ξεσπασμάτων των Λιακόπουλου, Πετροδημόπουλου. Έτσι, οι Πειραιώτες τερμάτισαν οριστικά δεύτεροι στην κανονική περίοδο, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Basket League ΟΠΑΠ. Η Κηφισιά χρειάζεται πλέον δική της νίκη επί του Πανελευσινιακού και ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ίκαρο στην Πυλαία για να τερματίσει 4η.

Διαιτητές: Τανατζής, Δεσλής, Τζαφλέρης.

Δεκάλεπτα: 20-17, 31-38, 48-57, 67-75.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 5, Λιακόπουλος 7 (1), Κομποδιέτας 5 (1), Σιούτης 3, Ψαθάς 6, Πίτερσον 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 4, Τσαλδάρης 2, Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 8 (1), Μπάρλος 19 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 13, Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Χριστοδούλου, Κόλινς 7, Σίμονς 5, Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 15 (2), Μάντζαρης 4 (1), Καββαδάς 8, Κατσίβελης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News