Αθλητισμός

Παρουσίασε τη… νέα Λεωφόρο

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε στο κέντρο «Baraonda» το πλάνο ανάπλασης του «Απόστολος Νικολαΐδης», αποκαλύπτοντας τα σχέδια για το πώς θα διαμορφωθεί η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, με βάση τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την αύξηση της χωρητικότητας και τον καλλωπισμό της.

Από εκεί και πέρα, αναλύθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική των καρτών διαρκείας, των μεμονωμένων εισιτηρίων και των Καρτών Μέλους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για τη σεζόν 2014/15, η διάθεση των οποίων ξεκινά από αύριο.

Στον πρόλογό του κι αφού έδειξε βίντεο με την... νέα Λεωφόρο, ο Γιάννης Αλαφούζους τόνισε: «Από αύριο αρχίζει η ανακατασκευή της Λεωφόρου και θα κρατήσει μερικούς μήνες, όσο διαρκεί η γραφειοκρατία για ένα μεγάλο έργο. Εκτιμάμε ότι από πλευράς κατασκευής θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο, αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι -αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε τις ανάγκες στους κανονισμούς της UEFA- πως τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα. Να τελειώσει ο πρώτος γύρος και να ξεκινήσουμε τον Δεκέμβριο. Σε 3-4 θα τελειώσουμε το έργο. Όσο θα είναι κλειστή η Λεωφόρος, για 4-5 παιχνίδια, δηλαδή 1-2 μήνες, θα πάμε στο ΟΑΚΑ».

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα θέματα γηπέδων, Γιάννης Παναγιωτίδης εξήγησε αναλυτικά όσα θα αλλάξουν: «Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί, δικαίως γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση. Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κάναμε κάποια έργα. Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο.

Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουιτών, κάτι που θα καλύψει γύρω-γύρω το κέλυφος του γηπέδου. Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πάνω από τις υφιστάμενες κεντρικές. Υπάρχουν τέσσερις κατασκευές στα πέταλα, κάνουμε κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο, θα χρησιμοποιείται και εκτός αγώνων. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα».

Επόμενο θέμα συζήτησης τα εισιτήρια διαρκείας, με τον Γιάννη Αλαφούζο να ανακοινώνει: «Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν πριν τελειώσει η προηγούμενη. Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε. Τα οικονομικά βελτιώθηκαν, αλλά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα... Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται. Για τους άλλους η αύξηση θα αγγίξει 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση, θα εξαντληθούν».

Ο υπεύθυνος εισιτηρίων της «πράσινης» ΠΑΕ, Σπύρος Βλάχος, αφού ανακοίνωσε αναλυτικά όλες τις τιμές ανά θύρα, εξήγησε πως: «Μέχρι τις 8 Μαϊου οι παλαιοί κάτοχοι θα έχουν το δικαίωμα προτίμησης, αλλά μετά θα χάσουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη θέση τους». Επίσης, τόνισε πως στη Θύρα 6 δεν θα βγουν εισιτήρια διαρκείας με στόχο να μπορεί ο Παναθηναϊκός να φιλοξενεί οπαδούς του εκάστοτε αντιπάλου, ότι ζήτησαν από τώρα για τον αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια