default-image

Νίκη του Εργοτέλη και 7η θέση

Ποδόσφαιρο
Νίκη του Εργοτέλη και 7η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο  Εργοτέλης τη φετινή παρουσία του στη Super League καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Καλλονής και αναρριχήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας, που αποτελεί και την καλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία.

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύθηκαν από την Κρητική ΠΑΕ οι Μπουχαλάκης, Τζανακάκης και Σαρρής για την προσφορά τους στο σύλλογο καθώς θα αποτελέσουν παρελθόν. Οι πρώτοι επιστρέφουν στον Ολυμπιακό όπου ανήκουν ενώ ο Σαρρής αναμένεται να ενσωματωθεί στο δυναμικό της ΑΕΚ

Με την υπόθεση "παραμονή" να έχει εξασφαλιστεί και τις δύο ομάδες να είναι απελευθερωμένες από το άγχος, ο αγώνας στο "Παγκρήτιο" προσφερόταν για να δώσουν θέαμα στο κοινό ο Εργοτέλης και η Καλλονή, κάτι που κατάφεραν εν μέρει στο πρώτο ημίχρονο.

Στο διάστημα αυτό, ούτε οι κλασικές ευκαιρίες ήταν πολλές ούτε ο ρυθμός ικανοποιητικός, παρόλα αυτά τα γκολ δεν έλειψαν, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

 Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8' με την κεφαλιά του Μονακέλο να φεύγει άουτ ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την δική τους πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 26', όταν ο Αθανασίου απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Λεοζίνιο εκτός περιοχής.

Τα δύο τέρματα για τους "κιτρινόμαυρους" ήρθαν μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, με την αρχή να γίνεται στο 29': ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ συρτά, με τον Σιδεράκη να μην κάνει καλό υπολογισμό και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 37' οι παίκτες του Ουζουνίδη διεύρυναν το προβάδισμά τους, με τον Κούμπικ να ευστοχεί με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο κίπερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι πολύ χαμηλός με μοναδικές φάσεις δύο σουτ του Ποντάνι για την Καλλονή (το ένα άστοχο, το άλλο στα χέρια του Αθανασίου), με το γκολ να έρχεται πάντως και πάλι από τον Εργοτέλη.

 Ο Μπαντιμπανγκά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Διαμαντάκος με προβολή έγραψε το 3-0 στο 64' ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε εκπληκτική ευκαιρία για τέταρτο γκολ όταν έστειλε τη μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Στο 78' ο Σιδεράκης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Κούτρη, με την φάση αυτή να είναι και η τελευταία αξιόλογη στο παιχνίδι, που βρήκε τον Εργοτέλη να φτάνει σε ένα δίκαιο και άνετο 3-0.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Αθανασίου, Ρέντζας, Αντελέγε, Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας, Κοζορώνης, Ιμπραΐμ (17' Μπουχαλάκης), Κούμπικ, Μπαντιμπανγκά (70' Κούτρης), Διαμαντάκος (75' Παντελάκης), Μονακέλο

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουανί, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος (80' Βλαστέλλης), Ποντάνι, Γιουκαρής (68' Ντάμπος), Καλτσάς, Κύπρου, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναούμ (46' Άλβες)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News