default-image

Βήμα τίτλου η Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο
Βήμα τίτλου η Λίβερπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Άνφιλντ» όπου η Λίβερπουλ επικράτησε 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πολλά θα έκρινε το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ». Οι δύο ομάδες, ήθελαν τη νίκη για να μπορέσουν να πάρουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια επικρατώντας 3-2 των «πολιτών» για να βρεθεί μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια!

Το ξεκίνημα, ήταν εντυπωσιακό για τους «κόκκινους» που μπήκαν με ενθουσιασμό και έδειχναν να καθαρίζουν τη νίκη. Μόλις στο 6' ο Στέρλινγκ χόρεψε την άμυνα των «πολιτών» και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0, και αυτό ήρθε στο 26΄από το έβδομο φετινό τέρμα του Σρκτελ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, ήρθε στην επανάληψη και έδειξαν πως μπορούσαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Στο 57' ο Σίλβα μείωσε σε 2-1 μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των «πολιτών», ενώ πέντε λεπτά αργότερα μετά από νέα ενέργεια του Σίλβα ο Τζόνσον με αυτογκόλ έκανε το 2-2.

Εκεί που το… μομέντουμ ήταν με το μέρος της Σίτι όμως ήρθε το τραγικό λάθος του Κομπανί στο 78' που εκμεταλλεύτηκε ο Κουτίνιο, ο οποίος με ωραίο σουτ, έκανε το 3-2 που έμεινε μέχρι τέλους για να δώσει προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του. Οι «κόκκινοι» τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χέντερσον στις καθυστερήσεις.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Σκρτελ, Σακό, Χέντερσον, Κουτίνιο (89' Μόουσες), Στάριτζ (66' Άλεν), Στέρλινγκ (93' Λούκας), Σουάρεζ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντεμικέλις, Κομπανί, Χέσους Νάβας (50' Μίλνερ), Τουρέ (19' Χάβι Γκαρσία), Τζέκο (68' Αγκουέρο), Σίλβα, Νασρί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News