default-image

"Πονοκέφαλος" το χαρτόσημο για την ΑΕΚ

Αθλητισμός
"Πονοκέφαλος" το χαρτόσημο για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε άλλο παρά διαδικαστικού χαρακτήρα είναι για την ΑΕΚ να ξεπεραστεί το εμπόδιο του χαρτοσήμου που πρέπει να καταβληθεί για να ολοκληρωθεί η εκχώρηση της ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το Δημόσιο και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της «εταιρείας».

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διεμήνυσε στους ανθρώπους της «Ένωσης» πως για να υπογραφεί η σύμβαση της εκχώρησης είναι απαραίτητη η καταβολή του χαρτόσημου, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά κι ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αποκομίσει την εντύπωση πως το ζήτημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί χωρίς να πληρωθεί το χαρτόσημο.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων της ΑΕΚ, καθώς θεωρούν πως είναι αδιανόητο να ζητούν από μία υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, προκειμένου να δώσει στο κράτος τη δυνατότητα να εισπράξει χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη, τα οποία δεν πρόκειται να εισπράξει ποτέ αν δεν διαλυθεί η «εταιρεία», αφού το αρχικό χρέος είναι δυσβάσταχτο και θα την οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Η ΑΕΚ έχει στραφεί πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών για να δώσει τη λύση κι ενώ μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα δεν μπορεί να διαλυθεί τυπικά η ΠΑΕ, κάτι που είναι απαραίτητο να γίνει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, προκειμένου να λάβει μέρος ως επαγγελματικό σωματείο στο πρωτάθλημα της Football League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News