default-image

Βγαίνει απόψε η τετράδα του Europa League

Ποδόσφαιρο
Βγαίνει απόψε η τετράδα του Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Europa League έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα Μπενφίκα, Γιουβέντους, Βασιλεία και Πόρτο, οι οποίοι επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα των Άλκμααρ, Λιόν, Βαλένθια και Σεβίλλης, αντίστοιχα.

Πάμε τώρα στο ματς που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα για την βαθμολογία της στην κατάταξη της UEFA, η Βασιλεία κατάφερε να διασύρει τη Βαλένθια με σκορ 3-0 μέσα στην Ελβετία και ο επαναληπτικός μοιάζει να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού θα πρέπει οι Ισπανοί να πετύχουν περισσότερα από τέσσερα γκολ! Οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Σεντέρος, Μπαραγάν, Ρ. Κόστα και Ζόνας. Από την πλευρά τους, οι Ελβετοί θα παραταχθούν χωρίς τους Στρέλερ, Αγέτι, Βόζερ, Σαφάρι και Ιβάνοφ.

Μόνο με… αυτοκτονία δεν θα καταφέρει η Γιουβέντους να περάσει στα ημιτελικά, έχοντας στα χέρια της το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Λιόν. Ο Αντόνιο Κόντε καλείται να ετοιμάσει τα πλάνα του χωρίς τους Μπαρτσάλι και Πέπε. Στη διάθεσή του είναι ξανά ο Βιντάλ. Οι Λοπέζ, Φοφανά, Νταμπό, Γκρενιέ και Γκουρκίφ θα λείψουν από τους Γάλλους.

«Τρένο» πάει η Μπενφίκα και δεν δείχνει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή διατεθειμένη να σταματήσει πουθενά, έχοντας ως στόχο να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά αυτή τη φορά να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να κρατήσει το 1-0 που πήρε στην έδρα της Άλκμααρ και να περάσει στα ημιτελικά του Europa League. Μοναδικός αμφίβολος για τους Πορτογάλους ο Ρούμπεν Αμορίμ.

ΜΕ οδηγό τα ματς με Άιντραχτ και Νάπολι θα αγωνιστεί η Πόρτο στην έδρα της Σεβίλλης, η οποία έχει δεχθεί γκολ και στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει δώσει στο γήπεδό της. Ο Κριστοφόρο είναι τραυματίας για τους Ανδαλουσιανούς, όμως εξέτισε την ποινή του ο Φάτσιο. Οι «δράκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον τερματοφύλακα Έλτον που είναι τραυματίας, ενώ ο Φερνάντο είναι τιμωρημένος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης

Άλκμααρ-Μπενφίκα 0-1

Λιόν-Γιουβέντους 0-1

Βασιλεία-Βαλένθια 3-0

Πόρτο-Σεβίλλη 1-0

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών (22:05)

* Η κλήρωση για την ημιτελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Απρλίου και 1 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News