Αθλητισμός

Ακόμα μετράνε γκολ στη Νιγηρία

Κυριολεκτικά έπαιζαν… μονότερμα τους αντιπάλους τους δύο ομάδες στη Νιγηρία καθώς τα γκολ που πέτυχαν δεν εξηγούνται διαφορετικά. Θα μπορούσες να πεις ότι έπαιζαν και χωρίς καθόλου αντιπάλους.

Για την ακρίβεια η Πολίς Μασίν νίκησε με 67-0 την Μπουμπαγιάρο και η Πλατό Γιουνάιτεντ Φίντερς με 79-0 την Ακούρμπα. Συνολικά δηλαδή είχαμε σε δύο 90λεπτα 146 γκολ, ενώ στα τέσσερα προηγούμενα ματς του μίνι πρωταθλήματος σημειώθηκαν μετά βίας μόνο τέσσερα γκολ!

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα το σκορ ήταν 6-0 και στο ημίχρονο του δεύτερου 7-0. Εν ολίγοις, η Πολίς Μασίν σκόραρε 63 φορές σε ένα 45λεπτο και η Πλατό Γιουνάιτεντ Φίντερς 72 γκολ στο ίδιο διάστημα. Όλα αυτά για μια προνομιούχο θέση στην τρίτη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της χώρας. Αν και κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί πίσω από τα σκορ να κρύβεται και στοιχηματικό ποντάρισμα.

"Είναι ντροπή. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα αποτελέσματα. Η επιτροπή διοργάνωσης του πρωταθλήματος θα αποφασίσει το συντομότερο δυνατό για την υπόθεση" ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής Εμάνουελ Αντεσάνια, ο οποίος δεν έκρυψε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αποκλεισμού και των τεσσάρων ομάδων από το πρωτάθλημα. "Ηδη τιμωρήθηκαν οι διαιτητές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους συλλόγους να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Βέβαια, το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση", είπε ακόμη ο Αντεσάνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πάντως η ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για να διεκδικήσει την άνοδο στην τρίτη κατηγορία ήταν η Πλατό Γιουνάιτεντ Φίντερς, που πέτυχε τα 79 γκολ.

Σχόλια