default-image

Αποφασισμένοι να πετύχουν στο "πείραμα"

Αθλητισμός
Αποφασισμένοι να πετύχουν στο "πείραμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το να παίξεις ποδόσφαιρο στο μέλλον εμπεριέχει ρίσκο, είναι μια απόφαση που μπορεί να επιφέρει νέα επιπλοκή στην υγεία σου". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια των γιατρών μετά την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού στον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Η διάθεση όμως ενός γεννημένου πρωταθλητή ήταν διαφορετική, σε σημείο να μην έχει την παραμικρή διάθεση να ακολουθήσει την οδηγία τους. Έχουν περάσει εννιά μήνες από τότε που έχει πάνω το νεφρό του πατέρα του Ρούμπεν (επίσης αθλητή), που του δίνει δύναμη και την ευκαιρία να ζει μια ζωή όπως όλοι. Αποφασισμένος και να πολεμήσει για να ξεπεράσει το μέγα εμπόδιο της μεταμόσχευσης στο μοναδικό νεφρό του και να μπει στην ποδοσφαιρική ζωή που αναγκάσθηκε να αποχωριστεί ξαφνικά πριν τρία χρόνια.

Το γιατί της όλης επιμονής του θα φανεί από τη διαδρομή του πλέον στον ΟΦΗ, που αποδέχτηκε να του δώσει την ευκαιρία για τη μεγάλη δοκιμή, κάτι που δεν έκανε λόγω της υψηλής πίεσης του Αργεντίνικου πρωταθλήματος, ο φίλος του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, με τον οποίο έκανε εδώ και εβδομάδες προπονήσεις με την Εστουντιάντες.

Την ευκαιρία του την προσφέρει ο ΟΦΗ, που συν τοις άλλοις έχει αναστήσει καριέρες πολλών ποδοσφαιριστών, όχι όμως με ένδειξη περιστατικού υγείας αυτού του βαθμού.

Η περίπτωση του Γκαλέτι είχε τα δέλεάρ της, αφού εκτιμήθηκε ότι θα είναι από επωφελής έως σούπερ αποδοτική, αν η απόπειρα επιτύχει. Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί και μαγνήτη ενδιαφέροντος παγκόσμια, με όλα τα επικοινωνιακά ατού, πόσω μάλλον αν ο Γκαλέτι αρχίζει να παίρνει στροφές στο γήπεδο στέλνοντας συστατικές επιστολές για γκολ στους επιθετικούς του ΟΦΗ!

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι η μεταγραφή που μπορεί να είναι ντε φάκτο στον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό. Είναι από μόνη της μια έξτρα κίνηση, με άλλα φλας και χαρακτηριστικά. Κύριο συνδετικό των δύο πλευρών είναι ότι ο Γκαλέτι είναι τόσο αποφασισμένος να παίξει μπάλα, όσο αποφασισμένος είναι και ο ΟΦΗ να του δώσει την ευκαιρία να το επιτύχει, με την ευθύνη ενδεχόμενης άσχημης εξέλιξης στην υγεία του να ανήκει στον ίδιο τον παίκτη.

Το ιατρικό επιτελείο της κρητικής ΠΑΕ λαμβάνει ειδικές μέριμνες και ενημερώσεις, αλλά παντού στον ΟΦΗ (και στους εν γένει ποδοσφαιρόφιλους) η ευχή να μας προσφέρει στιγμές Γκαλέτι με τη φανέλα του ΟΦΗ είναι κυρίαρχη!

*Από τη στήλη "Γνώμη" της έντυπης έκδοσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News