default-image

Οριστική διακοπή στο ΣΕΦ!

Μπάσκετ
Οριστική διακοπή στο ΣΕΦ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νόμος των ανεγκέφαλων επικράτησε και πάλι στον αθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μετά την οριστική διακοπή του τρίτου τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ο τρίτος τελικός της Α1 του μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό διεκόπη καθώς φίλαθλοι των γηπεδούχων επιτέθηκαν στον πάγκο των "πρασίνων".

Το σκορ ήταν 72-76 υπέρ του Παναθηναϊκού κι ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε καλέσει τάιμ άουτ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όμως, επιτέθηκαν με κροτίδες και αντικείμενα στον πάγκο του Παναθηναϊκού με τους παίκτες να αποσύρονται στα αποδυτήρια.

Οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του γηπέδου για να ολοκληρωθεί ο 3ος τελικός, αλλά περίπου 100 φίλαθλοι αρνούνταν να βγουν από το γήπεδο με αποτέλεσμα οι διαιτητές να αποφασίσουν την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, έκανε το 3-0 στις νίκες και στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ τον Ολυμπιακό τον περιμένει βαριά τιμωρία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  τρία μέλη του Παναθηναϊκού τραυματίστηκαν (αναμεσά  τους και ο Ξανθόπουλος) στα επεισόδια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του Σταδίου όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 5-0, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Παναθηναϊκό. Με απίστευτα ποσοστά από τα 6,75μ. και συνολικά 6/7 τρίποντα οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +10 (14-24) στο 9':30''.

Από εκεί και μετά, όμως οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους, ανέβασαν το ρυθμό τους και με επιμέρους σερί 16-4 πήραν τα ηνία με 30-28 στο 24'. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με το ημίχρονο να λήγει 39-35 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Στην 3η περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο μπάσκετ χωρίς κάποια να μπορεί να ξεχωρίσει. Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο και οι εναλλαγές στην πρωτοπορία του σκορ συνεχόμενες. Η λήξη του 30λέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 61-60.

Με δύο τρίποντα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +7 (63-70) 7':46'' πριν το τέλος, αλλά για τα επόμενα τέσσερα λεπτά οι «πράσινοι» έμειναν άποντοι και με σερί 9-0 ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 72-70 3':40'' πριν το τέλος.

Από εκεί και μετά, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έκαναν αρκετά λάθη και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να γυρίσει στο ματς και με δικό του 0-6 σερί να πάρει τα ηνία με 72-76 1':27'' πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι διεκόπη σε εκείνο το σημείο καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και αντικείμενα στον πάγκο του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα οι παίκτες και των δύο ομάδων να τρέξουν στα αποδυτήρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News