default-image

Στις 21/10 η κλήρωση των μπαράζ για το Μουντιάλ

Ποδόσφαιρο
Στις 21/10 η κλήρωση των μπαράζ για το Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την κλήρωση των μπαράζ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και τον τρόπο διεξαγωγής τους ενημέρωσε η FIFA τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της ευρωπαϊκής ζώνης, κάτι που ενδιαφέρει την Εθνική Ελλάδας εάν δεν καταφέρει να τερματίσει επικεφαλής του ομίλου της.

  Η πρωτοπόρος Βοσνία δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και για να αντιστραφούν τα δεδομένα, πρέπει να υποστεί 2 βαθμολογικές απώλειες ώστε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να την προσπεράσει στον πίνακα της βαθμολογίας του 7ου προκριματικού γκρουπ και πάντα με δεδομένο το απόλυτο βαθμών στα 4 υπολειπόμενα παιχνίδια.

Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εν πολλοίς τη 2η θέση, που κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί σε μπαράζ. Οι 8 καλύτεροι δεύτεροι των 9 προκριματικών ομίλων θα χωριστούν σε ισχυρούς και ανίσχυρους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη και θα δώσουν 2 αγώνες, εντός κι εκτός (ο ισχυρός θα δώσει εντός έδρας τον επαναληπτικό), στις 15 και 19 Νοεμβρίου.

Ο διαχωρισμός στα γκρουπ δυναμικότητας θα προκύψει από την κατάταξη της FIFA αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων στους προκριματικούς ομίλους, ήτοι από εκείνη που θα δημοσιοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Τι ισχύει τώρα

Εάν λάβουμε τα δεδομένα που υπάρχουν μετά και από την πρόσφατη αγωνιστική στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης, η Ελλάδα είναι επικεφαλής στους δεύτερους των 9 ομίλων και ως εκ τούτου, τοποθετείται στα μπαράζ, μαζί με Ρωσία, Γαλλία, Κροατία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Αλβανία, ενώ εκτός Μουντιάλ μένει η Αγγλία, η οποία είναι η χειρότερη δεύτερη.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίνεται ως ισχυρή στα μπαράζ, μαζί με Κροατία, Ρωσία και Γαλλία, ενώ ακόμα κι αν τελικά η Αγγλία προκριθεί ως δεύτερη, η χώρα μας παραμένει ισχυρεί εκτοπίζοντας τους Γάλλους στους ανίσχυρους. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, βέβαια, αφού από τις 52 χώρες που συμμετέχουν στα προκριματικά, μόνο η Σκοτία και το Σαν Μαρίνο έχουν αποκλειστεί από το Μουντιάλ, αφού δεν διαθέτουν ούτε μαθηματικές πιθανότητες κατάληψης έστω θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Πηγή: contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News