default-image

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ για την Εθνική

Ποδόσφαιρο
Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ για την Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο εάν η ίδια αυτοκτονήσει θα χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους αγώνες κατάταξης και μέσω αυτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το επόμενο καλοκαίρι η εθνική μας ομάδα. Μια δεύτερη θέση που με τα έως τώρα δεδομένα στέλνει την Ελλάδα στους αγώνες μπαράζ, μέσω των οποίων προκρίθηκε και στο Μουντιάλ του 2010.

Αυτό γιατί από τους δεύτερους των εννέα ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης στα μπαράζ θα πάνε οι οκτώ καλύτεροι και αυτή τη στιγμή η εθνική μας ομάδα είναι πρώτη στον σχετικό πίνακα. Η βαθμολογία για τους καλύτερους δεύτερους προκύπτει υπολογίζοντας μόνο τα παιχνίδια με τις ομάδες που τερμάτισαν έως την πέμπτη θέση, αφαιρώντας τα αποτελέσματα με την έκτη ομάδα του κάθε ομίλου γι' αυτούς που έχουν έξι ομάδες, διότι στον όμιλο των πέντε μετράνε κανονικά όλα τα αποτελέσματα. Ετσι, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στον σχετικό πίνακα με τις εννέα δεύτερες ομάδες και δεν αναμένεται να πέσει και πολύ -αν πέσει- διότι είναι πρώτη χωρίς να έχει παίξει με τον τελευταίο του ομίλου μας που είναι το Λίχτενσταϊν.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι η Ελλάδα αποκλείεται να μην παίξει στα μπαράζ, θα είναι σίγουρα παρούσα. Το ζητούμενο είναι με ποιο σύστημα θα προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια στους αγώνες που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά αν ισχύσει ό,τι και στα μπαράζ για τα τελικά του Μουντιάλ του 2010 που η Εθνική μας είχε αποκλείσει την Ουκρανία, να υπάρξουν δηλαδή δύο γκρουπ, ένα ισχυρών και ένα αδύναμων, τότε τα πράγματα αναμένεται να είναι ευνοϊκά για την Ελλάδα που θα αρχίσει να βλέπει Βραζιλία.

Στην περίπτωση αυτή και αν τα δύο γκρουπ προκύψουν από τη βαθμολογία των ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA (FIFA Ranking), όπως έγινε και το 2010, η Ελλάδα αναμένεται να είναι στους ισχυρούς μαζί με τις Κροατία, Γαλλία και Ρωσία και στους αδύναμους να είναι οι Ουγγαρία, Αλβανία, Βουλγαρία και Αυστρία. Εάν, βεβαίως, η Αγγλία που αυτή τη στιγμή είναι εκτός μπαράζ γιατί είναι 9η στη σχετική βαθμολογία παίξει σε αυτά, τότε σύμφωνα με τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη θα μπει στους ισχυρούς αντί της Γαλλίας.

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

1. Ελλάδα            13

2. Ρωσία              12

3. Γαλλία             10

4. Κροατία          10

5. Αυστρία          8

6. Ουγγαρία       8

7. Βουλγαρία     7

8. Αλβανία          7

9. Αγγλία             6

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News