Αθλητισμός

Νίκησε τη λευχαιμία με τη βοήθεια και του Τζόρβα

Μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει η συγκλονιστική ιστορία ενός κοριτσιού που χάρη στον Αλέξη Τζόρβα κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία.

Η 23χρονη Ραφαέλα είναι φανατική θαυμάστρια του πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη μάχη με τη λευχαιμία και μόλις τον είδε στο νοσοκομείο δεν πίστευε στα μάτια της: «Πλέον δεν πονάω. Ακόμα και με τα πιο ισχυρά παυσίπονα πονούσα. Οι σκέψεις όμως που κάνω για όσα πέρασα με πονούν. Υπήρχαν φορές που οι πόνοι ήταν τόσο αφόρητοι, που έλεγα "ας τελειώσω". Ωστόσο, πλέον δεν φοβάμαι ότι θα πεθάνω. Κάνω όνειρα. Ναι, στο πλευρό μου ήταν και ο Αλέξης Τζόρβας. Όταν τον είδα μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, νόμιζα ότι είχα παραισθήσεις. Και μονολογούσα: "Έχω παραισθήσεις. Βλέπω τον Αλέξη Τζόρβα. Γιατί να μην είναι αλήθεια" και εκείνος μου απαντάει: "Εγώ είμαι, Ραφαέλα. Δεν έχεις παραισθήσεις". Και ήταν αλήθεια. Ο άνθρωπος που αγαπούσα στο ποδόσφαιρο ήταν δίπλα μου. Μου έδινε δύναμη», ήταν τα λεγόμενα της Ραφαέλα που κατάγεται από τα Μέγαρα.

Το ποδοσφαιρικό της είδωλο ήταν στο πλάι της στην πιο δύσκολη στιγμή της, ενώ η νεαρή κοπέλα αποκαλύπτει πως όποτε χρειαζόταν την στήριξη του Τζόρβα τον έπαιρνε τηλέφωνο: «Είναι τρομερό να μην έχεις συμπαράσταση από ανθρώπους που πιστεύεις ότι είναι δικοί σου και να έχεις δίπλα σου έναν διάσημο, όπως είναι ο Αλέξης Τζόρβας. Τον είχα πάντα σαν Θεό μου. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο, ήταν για μένα δώρο Θεού. Με ανέβασε πολύ ψυχολογικά και τονώθηκε το ηθικό μου... Για μένα ο Αλέξης είναι φίλος μου από τότε. Μου απαντάει στο τηλέφωνο όταν έχω ανάγκη να του μιλήσω, μου δίνει κουράγιο» είπε η Ραφαέλα.

Σχόλια