Αθλητισμός

Σάρωσε τα μετάλλια ο "Τάλως" στο Πανελλήνιο

Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή μεταλλίων από τους αθλητές του "Τάλως" στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά το περασμένο σαββατοκύριακο.

Το ηρακλειώτικο σωματείο συνέλεξε συνολικά 12 μετάλλια με τους αθλητές του να σημειώνουν σπουδαίους χρόνους.

Ξεχώρισε η παρουσία του Βαγγέλη Νίκου, ο οποίος στην κατηγορία Η1 κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια και μάλιστα με επιδόσεις που του δίνουν το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα (33,36''στα 15 χλμ. Ατ. Χρον είναι στις 8 καλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο και 1,31',30'' στα 45 χιλ. αντοχή). Επίσης το Τάντεμ ανδρών με τους Άγγελο Βαρβούρη και Γιάννη Μαραβελάκη κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια με εκπληκτικό χρόνο 27,33''στα 20 χλμ. Ατ. Χρον και 2,05',06'' στα 80 χιλ. αντοχή.

Το άλλο δίδυμο του Τάντεμ με τους Νίκο Μανατάκη και Νίκο Κουμπενάκη κατέκτησε 2 αργυρά μετάλλια, έχοντας μάλιστα και μια ατυχία με πρόβλημα στην αλυσίδα στον αγώνα της αντοχής στα τελευταία 6 χιλιόμετρα με 29,53''στα 20 χλμ. Ατ. Χρον και 2,10',10'' στα 80 χιλ. αντοχή.

Την παράσταση έκλεψε, ωστόσο, ο μόλις 10 ετών Κων/νος Τσαγκατάκης με πιλότο τον Χαλκιαδάκη Δημήτρη, οι οποίοι στην κατηγορία Βvi junior κατέκτησαν 2 χρυσά μετάλλια με επιδόσεις 19,20''στα 10 χλμ. Ατ. Χρον και 52,03'' στα 30 χιλ. αντοχή. Ο Φώτης Βοριζανάκης στην κατηγορία C3 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην αντοχή και αργυρό στην ατομική χρονομέτρηση με 29,19''στα 15 χλμ. Ατ. Χρον και 1,40',47'' στα 45 χιλ. αντοχή. Τέλος, ο Παπαστεργίου Δημήτρης στην κατηγορία C3 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην αντοχή και χάλκινο στην ατομική χρονομέτρηση.

Το Δ.Σ. του "Τάλως" και οι προπονητές συγχαίρουν όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους και ευχαριστούν το Δήμο Ηρακλείου, το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου "Candia", τη "HERTZ", την "TRANSCOMBI", τη "FIRST CLUB" , τη "Διεθνής Ένωσις", τη "MINOAN LINES", την "AEGEAN AIRLINES", Την ALUMINCO Ζ. Διονυσιάδης, και όλους όσους επώνυμα και ανώνυμα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο χώρο του αθλητισμού ΑμεΑ τονίζοντας την ανάγκη που έχουν όλα αυτά τα παιδιά και ο χώρος από τη βοήθεια όλων για να μπορούμε και στο μέλλον να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε για τέτοιες επιτυχίες.

Σχόλια