default-image

Νικητής ο Ρόσμπεργκ στον επεισοδιακό αγώνα του Μονακό

Αθλητισμός
Νικητής ο Ρόσμπεργκ στον επεισοδιακό αγώνα του Μονακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα επεισοδιακό γκραν πρι ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία κατακτώντας τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο Μονακό.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που έδειξε να συμβιβάζεται, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Ουέμπερ με τη Red Bull να κάνει το δύο-τρία.

Εκτός βάθρου έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον που ολοκλήρωσε τον αγώνα από την τέταρτη θέση, τρεις πιο ψηλά από τον Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε στη 10η θέση καθώς… έμπλεξε με τον Σέρχιο Πέρες.

Όπως κάθε χρόνο το γκραν πρι του Μονακό ήταν περιπετειώδες. Ατην εκκίνηση οι πρώτοι πιλότοι διατήρησαν τη θέση τους, αποφεύγοντας να ρισκάρουν, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να οδηγεί την κούρσα και να οριοθετεί τον ρυθμό.

Η ησυχία στο Μονακό κράτησε μέχρι τον 30ο γύρο, στον οποίο ο Φελίπε Μάσα, ανεπίδεκτος μαθήσεως, τράκαρε στο ίδιο σημείο που έχασε τον έλεγχο της F138 και χθες στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μονοθέσιο του και να στείλει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Το safety car έμεινε στον αγώνα για έξι γύρους, αρκετοί για να μπουν στα πιτ οι πιλότοι και να αλλάξουν ελαστικά. Μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατά την έξοδο του από το πρώτο πιτ στοπ έχασε δύο θέσεις.

Οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να μπουν για δεύτερο πιτ στοπ, αφού οι Παστόρ Μαλδονάδο και Μαξ Τσίλτον έκαναν το… θαύμα τους με τον τελευταίο να πέφτει πάνω στον πιλότο από τη Βενεζουέλα ο οποίος απογειώθηκε στις μπαριέρες.

Το σφοδρό ατύχημα οδήγησε τους αγωνοδίκες στο να διακόψουν τον αγώνα με τις ομάδες να εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο για να αλλάξουν ελαστικά.

Τα… απρόοπτα δε σταμάτησαν, όμως εκεί, καθώς πήραν σκυτάλη οι Σέρχιο Πέρες και Ρομάν Γκροσάν.

Ο πιλότος της Lotus… καβάλησε το μονοθέσιο του Ρικιάρντο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να ξαναμπαίνει στην πίστα.

Όσον αφορά στον Πέρες, ο Μεξικανός είχε πάρει φορά, ρισκάροντας στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Οι δύο πιλότοι είχαν επαφή με τον Ραϊκόνεν να μπαίνει στα πιτ και να τερματίζει στη δέκατη θέση, ενώ ο Μεξικανός πλήρωσε το τίμημα και εγκατέλειψε.

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 107

2. Κίμι Ραϊκόνεν 86

3. Φερνάντο Αλόνσο 78

4. Λιούις Χάμιλτον 62

5. Μαρκ Γουέμπερ 57

6. Νίκο Ρόσμπεργκ 47

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News