default-image

«Μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματά του ο ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
«Μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματά του ο ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΟΦΗ, σε δηλώσεις στο NovaSportFM o πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται στα οικονομικά της κρητικής ΠΑΕ, αναφέροντας ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματά της.

Αρχικά, ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ τονίζοντας ότι «θα παραμείνει η ευχή. Θέλουμε να δούμε και ποιοι θα προβιβαστούν από τη Football League. Υπάρχει ένα ασταθές περιβάλλον στη χώρα. Θέλαμε οι ομάδες να μην «σκάσουν» οικονομικά και να συνεχίσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν θέλαμε να κάνουμε προβλέψεις, αφού όποτε πέφτουμε έξω ακούμε την κριτική ολόκληρου του κόσμου σε βάρος μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Άρη στο πρωτάθλημα, ο οποίος έχει αβέβαιο οικονομικό μέλλον. Έχουμε βέβαια την ΑΕΚ που υποβιβάστηκε, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος δείχνουν πως μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματά τους, και η μόνη ομάδα που περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει είναι ο Άρης. Για αυτό θα κάνουμε την ίδια ευχή».

Όσο για την μη αδειοδότηση των ομάδων (εξ” αυτών και ο ΟΦΗ) πρόσθεσε λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε καμία βελτίωση τη χρονιά που πέρασε. Δεν μπορούμε να βάζουμε και τις έξι ομάδες στο ίδιο καζάνι. Πέρσι υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα από κάποιες ομάδες. Ο ΟΦΗ, για παράδειγμα, έχει βελτιωμένα στοιχεία και ο Πανιώνιος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, όμως όλα τα στοιχεία τα γνωρίζει η ΕΠΟ. Πρέπει να ισορροπήσουμε στα νέα δεδομένα. Παλιότερα υποβιβάζονταν οι ομάδες, πέρσι βάλαμε άλλες τιμωρίες και τώρα θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Πέρσι εκείνο που λέγαμε ήταν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2015 να δούμε τις ομάδες να παίρνουν άνετα τις αδειοδοτήσεις και να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Δεν με προβληματίζει ότι κάποιες ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν, για αυτό χαλαρώσαμε τα μέτρα για να τονώσουμε το κομμάτι του ανταγωνισμού. Θέλουμε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος ανταγωνισμός απέναντι σε εκείνον που πληρώνει κανονικά και δεν αντιμετωπίζει η ομάδα του κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρό μας και στη χώρα και νομίζω ότι έγινε μία καλή διαχείριση στο σύνολο των ομάδων της Σούπερ Λίγκας».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν κατά της ΕΠΟ από τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και εκδικάζονται την Τρίτη: «Το γενικό σχόλιό μου είναι ότι μία αντιπαράθεση μεταξύ… αντιπολίτευσης και… κυβέρνησης -όπως σχολιάζεται από αρκετούς- δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δεν θα αναφερθώ στους έξι λόγους που επικαλούνται οι κ.κ. Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου. Θα μιλήσω μόνο για τον έναν που αφορά τη Σούπερ Λίγκα, σχετικά με το μνημόνιο που υπογράψαμε η Σούπερ Λίγκα, Football League, ΠΣΑΠ και ΕΠΟ. Θα προτιμούσαμε να εκλείπει από τους λόγους που κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το μνημόνιο το θέλαμε το σύνολο των ομάδων της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ και ήταν μονόδρομος. Ήταν απαραίτητο αυτό και έγινε απολύτως νόμιμα και με απόλυτη ομοφωνία. Δεν μπορεί να υπάρχουν ρυθμίσεις σε όλη τη χώρα και στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει. Δεν βλέπω γιατί αυτό θα πρέπει να είναι ένας λόγος να εκπέσει το Συμβούλιο, αφού αντέδρασαν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές και γενικά το ποδόσφαιρο υπέγραψε και συμφώνησε με την συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Σούπερ Λίγκας και της Football League μαζί με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ και του ΠΣΑΤ. Και επειδή μία από τις Ενώσεις που προσέφυγαν είναι και αυτή του Ηρακλείου, θέλω να πω ότι ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να παίξει στη Σούπερ Λίγκα χωρίς το μνημόνιο και μάλιστα πρωτοστάτησε σε αυτό. Ο κ. Πουλινάκης πρωτοστάτησε και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το μνημόνιο. Θα υποστηρίξω παντού τη συγκεκριμένη ενέργεια που αφορά έμμεσα τη Σούπερ Λίγκα. Θα σταθούμε στο πλευρό της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο κομμάτι, αφού είναι κάτι που ζητήσαμε εμείς και διαπιστώσαμε ότι είναι μονόδρομος. Υπεγράφη από τους ποδοσφαιριστές και δεν βλέπω για ποιον λόγο να γίνεται τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα βασικά επιτεύγματα της φετινής χρονιάς. Την Τρίτη όλα αυτά θα κριθούν στο Ειρηνοδικείο και αν κληθούμε από την ΕΠΟ, θα παρέμβουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News