default-image

Χάινκες: "Είμαστε το φαβορί"

Ποδόσφαιρο
Χάινκες: "Είμαστε το φαβορί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιουπ Χάινκες υποστήριξε ότι η Μπάγερν έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τεχνικός της ομάδας του Μονάχου τόνισε παράλληλα ότι ο τελικός του "Γουέμπλεϊ" με την Ντόρτμουντ είναι για το γερμανικό ποδόσφαιρο ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, αλλά για τον ίδιο απλά ένα ακόμη παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

"Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κάναμε πολύ καλή δουλειά, είχαμε τη δυνατότητα να προπονήσουμε την ομάδα με καλό τρόπο, χωρίς επιβαρύνσεις μεσοβδόμαδες, να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχω 21 παίκτες στη διάθεσή μου, όλοι υγιείς, σε καλή κατάσταση, θα κάνουμε σε λίγο την προπόνηση μας. Αυτή η συγκυρία των δύο γερμανικών ομάδων στον τελικό είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω άυριο να δούμε ένα πολύ ευχάριστο και ειρηνικό παιχνίδι. Για τους φιλάθλους, για την ατμόσφαιρα, εκτός από το παιχνίδι. (σ.σ. αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από τον τελικό της Ρεάλ με τη Γιουβέντους στο Άμστερνταμ το 1998".

Για την εμπειρία του νέου Γουέμπλεϊ:

"Είναι άλλο στάδιο σε σχέση με το παλιό, αλλά είναι οπωσδήποτε ένα πάρα πολύ παραδοσιακό μέρος που θυμίζει τα παλιά για το αγγλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ίσως ένα πολύ ιδιαίτερο κίνητρο για τους παίκτες να παίξουν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ σ' αυτό το στάδιο. Ελπίζω ότι θα' ναι μια ατμόσφαιρα εξαιρετική παρά το γεγονός ότι έχουμε δυο διαφορετικούς συλκόγους και τους οπαδούς τους. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουν πολύ καλή ατμόσφαιρα".

Για τις αναμνήσεις του από τον περσινό τελικό και αν έχει προετοιμαστεί για αντίστοιχες καταστάσεις:

"Έχουμε δουλέψει σε πάρα πολλά πράγματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αυτοματισμούς, τρόπο παιχνιδιού και στημένες φάσεις, άρα και τα πέναλτι. Τα πέναλτι είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση, αλλά οι παίκτες μου αυτή την εβδομάδα έκαναν πολλή τέτοια προπόνηση και σε ατομικό επίπεδο και ένας έναντίον ενός και στα πέναλτι και σε άλλες στημένες φάσεις, οπότε δε δίνω πάρα πολύ μεγάλο βάρος στα πέναλτι γιατί και φέτος στην Μπουντεσλίγκα στο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων η Μπάγερν είχε εντυπωσιακή απόδοση με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα. Όπως παίξαμε φέτος, έτσι θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και στον τελικό αύριο και στον τελικό του Βερολίνου με τη Στουτγάρδη για το κύπελλο".

Για το τι εννοεί λέγοντας ότι περιμένει έναν 'ειρηνικό' τελικό και αν έχει ενδείξεις για παρατράγουδα, συγκρούσεις οπαδών:

"Όχι, μιλάω για τον τρόπο που θα παίξουν οι ομάδες. Σε σχέση με το παιχνίδι το ίδιο, να παιχθεί το ματς στο γήπεδο σε καλό επίπεδο ανάμεσα στους αντιπάλους".

Για το αν είναι το πιο μεγάλο ματς που έχει δώσει στην καριέρα του πέρα απ' την εμπειρία του τελικού του 1998 με τη Ρεάλ:

"Είπα ότι το τελευταίο ματς στην Μπουντεσλίγκα για μένα ήταν αυτό την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Γκλάντμπαχ και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αύριο ίσως είναι κι αυτός το τελευτίο παιχνίδι μου ως προπονητής. Η καριέρα μου σαν προπονητής είναι μεγάλη και σαν παίκτης έπαιξα μεγάλα ματς, κέρδισα τίτλους, έκανα νίκες, αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν είσαι παίκτης και όταν είσαι προπονητής. Έχουμε στην ομάδα μας διαφορετικές γενιές παικτών, κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία, κάποιους νεαρότερους. Μπορεί γι' αυτούς να έιναι το πιο σημαντικό ματς της καριέρας τους αύριο. Εγώ είμαι λίγο πιο αποστασιοποιημένος έχοντας μια άλλη διαδρομή πίσω μου σε σχέση μ' αυτά τα παιδιά. Αυτό που θα ζήσω αύριο το έζησα το 1998 με τη Ρεάλ. Παίξαμε ευρωπαϊκά παιχνίδια, κέρδισα τίτλους. Για μένα αυτό είναι ένα ακόμη παιχνίδι".

Για τον περσινό χαμένο τελικό στο "Αλιάντς Αρένα":

"Ελπίζουμε το Γουέμπλεϊ να είναι καλύτερο σπίτι για μας από το Αλιάντς Αρένα. Μπορεί μια άλλη πόλη να μας φέρει περισσότερη τύχη απ' ότι το Μόναχο πέρσι. Μπορεί ο θεός του ποδοσφαίρου αύριο να' ναι μαζί μας".

Για τη φοβερή σεζόν και τα 20 ρεκόρ που κατέρριψε η Μπάγερν και αν πίστευε ότι μπορούν να συμβούν όλα αυτά:

"Σαν προπονητής έχεις κάποια σενάρια στο μυαλό σου. Έχω υπάρξει όμως πολύ δίκαιος παίκτης και προπονητής. Πριν τα ματς με τη Γιουβέντους ή την Μπαρτσελόνα είπα ότι είμαστε το φαβορί και το πίστευα απόλυτα ότι είμαστε το φαβορί και το ίδιο λέω για τον τελικό αύριο. Έχουμε φοβερή ομάδα, παίζουμε συνολικά φανταστικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον τελικό αύριο".

Για τις διαφορές και τα κοινά στοιχεία του με τον Κλοπ:

"Η μεγάλη διαφορά είναι της ηλικίας και βέβαια η εμπειρία. Όπως καταλαβαίνετε ένας άνθρωπος σε μεγαλύτερη ηλικία ξέρει ότι τα λάθη που έκανε πριν 15-20 χρόνια δεν θα τα επαναλάβει. Η Ντόρτμουντ με τον Κλοπ παίζει πολύ υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους στιλ. Τις προηγούμενες σεζόν κι εμείς παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, είχαμε κι εμείς τέτοια εικόνα στο γήπεδο, αλλά δεν πήραμε τίτλους. Νομίζω ότι κι εγώ κι ο Κλοπ δίνουμε τον τόνο ότι οι ομάδες παίζοζυν πολύ μοντέρνο ποδόσφαιρο. Και στις δύο περιπτώσεις η ομαδική φιλοσοφία είναι το κύριο χαρακτηριστικό".

Για τον Ρόμπεν:

"Για μένα δεν είναι έκπληξη πως ο Άριεν Ρόμπεν μετά το περασμένο καλοκαίρι και τους τραυματισμούς που είχε, είναι εδώ σε τόσο καλή κατάσταση. Έχει όρεξη να μπει στον ρυθμό της ομάδας, αλλά είχε αυτές τις ατυχίες. Είναι φιλόδοξος παίκτης, πολύ επαγγελματίας, όχι μόνο με την ομάδα, αλλά γενικά, στις προπονήσεις, στην καριέρα του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας ο Ρόμπεν. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να προσαρμόζεται και στις αμυντικές του υποχρεώσεις κι αυτό τον έκανε πολύ πιο πολύτιμο".

Για το πως θα περάσει το βράδυ πριν τον τελικό:

"Οπωσδήποτε είναι ένα διαφορετικό ματς αύριο από ένα παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα ή έναν τελικό κυπέλλου. Αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι, δύο γερμανικές ομάδες, πράγματα περίπου γνωστά. Δεν υπάρχει νευρικότητα σε μένα. Είναι συνηθισμένα. Ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι, όπως κάθε άλλη φορά. Αύριο το πρώι τα λέμε με τους παίκτες, να φτιάξουμε το πλάνο μας. Απόψε επίσης θα περάσω μια βραδιά όπως πάντα πριν από έναν αγώνα της Μπάγερν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News