Αθλητισμός

Προωθούνται μεγάλες αλλαγές στο πόλο

Δραστικά αναμένεται να αλλάξει η εικόνα των αγώνων υδατοσφαίρισης εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις για αλλαγές της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), που θα συζητηθούν τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Οι προτάσεις αφορούν τους κανονισμούς και εάν περάσουν θα έχουν ισχύ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και μέχρι το 2017.

Πιο αναλυτικά, στην εισήγηση των παραγόντων της FINA, υπάρχουν οι εξής αλλαγές:

*Το τερέν θα έχει διαστάσεις 25Χ20

*Στην 13άδα θα υπάρχουν υποχρεωτικά 2 τερματοφύλακες

*Οι δύο δηλωμένοι τερματοφύλακες, δεν έχουν το δικαίωμα να παίξουν σε άλλη θέση στην διάρκεια του αγώνα

*Προτείνεται η κατάργηση της παράτασης σε ισόπαλο αποτέλεσμα και η απευθείας εκτέλεση πέναλτι

*Οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα ενός τάιμ άουτ σε κάθε περίοδο

*Οι διαιτητές θα έχουν την διακριτική ευχέρεια να αφήσουν πλεονέκτημα (να μην σφυρίξουν δηλαδή ακόμα και αποβολή) σε περίπτωση που κρίνουν ότι η επιτιθέμενη ομάδα πάει για γκολ

*Κάθε φάουλ στην κόντρα θα είναι αποβολή

*Επανέρχεται η καθυστέρηση. Δηλαδή ο διαιτητής θα κρίνει αν μια ομάδα επειδή κερδίζει παίζει παθητικά

*Σε ταυτόχρονη αποβολή δύο παικτών, ο χρόνος δεν θα επανέρχεται στο 30" αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται από το σημείο που δόθηκε η αποβολή, με τον χρόνο που παρέμενε στην επίθεση.

*Σε περίπτωση παράτασης, ο αποβληθείς παίκτης μπαίνει μέσα κανονικά ακόμα κι αν δεν έχουν περάσει τα 20". Μπορεί δηλαδή κάποιος παίκτης να αποβληθεί 5" πριν το τέλος του αγώνα, και αν το ματς πάει στην παράταση, οι δύο ομάδες ξεκινούν 7-7

*Θα δίνεται πέναλτι εναντίον της ομάδας όταν αυτή ζητάει τάιμ άουτ, ενώ δεν θα το δικαιούται, ακόμα κι αν το ταιμ άουτ το ζητήσει οποιοσδήποτε από τον πάγκο και όχι μόνο ο προπονητής.

*Κάθε μαρκάρισμα με τα δύο χέρια επάνω στον επιθετικό σε οποιοδήποτε σημείο του τερέν θα είναι αποβολή

Μετά από φάουλ έξω από τα 5 μέτρα, θα απαγορεύεται το μπλοκ ακόμα και με το ένα χέρι και θα ισχύει ότι ακριβώς και για τα δύο χέρια (πέναλτι).

Σχόλια