default-image

Ο Μπενκερένσα διαιτητής στο Λιθουανία-Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Ο Μπενκερένσα διαιτητής στο Λιθουανία-Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα θα είναι ο διαιτητής της κρίσιμης αναμέτρησης της Εθνικής ανδρών με τη Λιθουανία στο LFF Stadium του Βίλνιους (07/06) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Ρικάρντο Ζόρζε Φερέιρα Σάντος και Ζοάο Φερέιρα ντος Σάντος, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μανουέλ Ζόρζε Νέβες Μορέιρα ντε Σόουζα.

Όσον αφορά στο παρελθόν του Μπενκερένσα με την ελληνική ομάδα, ήταν ο διαιτητής στον αγώνα Ελλάδα - Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, όπου η Εθνική είχε νικήσει 2-1, ανοίγοντας το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά και στην εκτός έδρας νίκη της Ελλάδας με 1-0 επί της Ουκρανίας, στον αγώνα μπαράζ, που έστειλε την Εθνική στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Πάντως, σε συλλογικό επίπεδο, οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν καλές αναμνήσεις από τον Πορτογάλο διαιτητή, αφού είχε "σφυρίξει" το Ουντινέζε - Παναθηναϊκός 3-0 (Champions League 2005-06), το Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1 (Champions League 2006-07), το Ανόρθωση - Ολυμπιακός 3-0 (προκριματικά Champions League 2008-09) και το Μπορντό - Ολυμπιακός 2-1 (Champions League 2009-10).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News