default-image

Σπανούλης: "Οι Έλληνες είναι δυνατοί, συσπειρώνονται στα δύσκολα"

Μπάσκετ
Σπανούλης: "Οι Έλληνες είναι δυνατοί, συσπειρώνονται στα δύσκολα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης εκτός από πρωταθλητής Ευρώπης είναι και ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Euroleague και είναι λογικό να αποτελεί μήλον της έριδος για τους δημοσιογράφους.

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" μίλησε στο Euronews, όπου αναφέρθηκε στο repeat του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, δηλώνοντας πως οι Έλληνες τα καταφέρνουν πολύ καλά και στα δύσκολα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Σε πολύ δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, με τη μεγάλη σας επιτυχία, καταφέρατε να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους, αυτήν τη φορά για ευχάριστο λόγο. Είστε ακόμα περισσότερο ικανοποιημένοι για αυτό;

"Είναι ο κυριότερος λόγος που είμαστε χαρούμενοι. Περνάμε δύσκολα σαν χώρα, αποδείξαμε όμως για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες είναι δυνατοί, συσπειρώνονται στα δύσκολα και ξέρουν να φέρνουν επιτυχίες".

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων φέτος, 19 πόντων πέρσι. Είναι τελικά στο DNA της ομάδας να μην τα παρατάει μέχρι το τέλος;

"Ευτυχώς φέτος δεν χρειάστηκε να κερδίσουμε στο τελευταίο σουτ, όπως έγινε πέρσι με το σουτ του Πρίντεζη, αλλά και πάλι όπως σωστά λες ανατρέψαμε μια μεγάλη διαφορά. Το κάναμε πολλές φορές μέσα στη σεζόν".

Τρία Final-4, τρία τρόπαια, τρεις τίτλοι MVP. Τελικά ποιο είναι το μυστικό σου;

"Να νικάει η ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο κι όταν γίνεται αυτό, τότε ο ατομικός τίτλος έχει αξία. Δεν θα κατάφερνα όμως τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες μου".

Είσαι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, ο MVP του Final-4, ο MVP της Euroleague και όπως είναι φυσιολογικό είσαι περιζήτητος. Το συμβόλαιό σου εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Ποιες είναι οι προθέσεις σου;

"Είμαι παίκτης και αρχηγός αυτής της ομάδας και το μυαλό μου είναι μόνο στο πως θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Κατακτήσαμε έναν απίστευτο τίτλο, όπως είναι η Euroleague, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πλέον σκέφτομαι μόνο πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα δούμε, θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News