Αθλητισμός

Αισιόδοξος ο Ζέκα

Ο Ζέκα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο.  Ψηφίστηκε, μάλιστα, στην καλύτερη 18άδα της Super League, αλλά υπογράμμισε πως θα προτιμούσε να είχε μείνει έξω και να είχε πάει καλύτερα ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο πορτογάλος μέσος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πορτογάλος μέσος:

Για την παρουσία του στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο. Είμαι ευτυχισμένος για αυτό το βραβείο και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και την οικογένεια μου, γιατί αποτελούν το στήριγμα μου».

Για την επιλογή του στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος: «Θεωρώ ότι ψηφίστηκα, γιατί ορισμένα άτομα είδαν τον τρόπο παιχνιδιού μου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είδαν και χάρηκαν με αυτόν τον τρόπο και γι' αυτό αποφάσισαν να με ψηφίσουν γι' αυτό το βραβείο».

Για την ανοδική του πορεία: «Προσπαθώ να τα δίνω όλα μέσα στο γήπεδο για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Οπότε αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι το βλέπουν αυτό, για μένα είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση».

Για την ασίστ που έκανε στον Λουτσιάνο Φιγκερόα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν μια φάση η οποία ξεκίνησε με τον Σισοκό. Κάναμε το ένα-δύο, με τροφοδότησε ωραία, είδα ότι ο Φιγκερόα ήταν αμαρκάριστος εκείνη τη στιγμή, του πάσαρα την μπάλα, γιατί βρισκόταν σε καλή θέση και έτσι πέτυχε το γκολ. Είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο και είμαι χαρούμενος που συνέβαλλα σε αυτή την επιτυχία. Θα μπορούσα να πω ότι είναι από τις καλύτερες ασίστ που έχω κάνει μέχρι σήμερα και πραγματικά χάρηκα που ο συμπαίκτης μου κατάφερε να πετύχει αυτό το τέρμα».

Για το αν του αρέσει πιο πολύ να σκοράρει ή να δίνει ασίστ: «Επειδή είμαι ένας παίκτης που κοιτάει να σκοράρει, θα έλεγα ότι να το βάζεις γκολ είναι καλό. Αλλά και το να δίνεις ασίστ και την δυνατότητα σε έναν συμπαίκτη σου να σκοράρει, είναι εξίσου καλό. Είναι ωραία και να πετυχαίνεις γκολ και να δίνεις ασίστ. Όμως μου αρέσει περισσότερο να δίνω ασίστ».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα: «Δεν είμαι ευτυχισμένος με την πορεία που έκανε η ομάδα μου και η αλήθεια είναι ότι θα αντάλλαζα αυτά τα δύο βραβεία με μια καλύτερη θέση. Αυτό δεν συνέβη, όμως ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και θα είμαστε όλοι πιο χαρούμενοι».

Για τους ανθρώπους που θέλει να αφιερώσει τα βραβεία: «Θέλω να αφιερώσω αυτά τα βραβείο στην σύζυγο μου και την κόρη μου, που είναι η οικογένεια μου και πάντοτε με στηρίζουν. Αλλά θα το αφιερώσω επίσης και στους συμπαίκτες μου και σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια».

Σχόλια