Αθλητισμός

Εξετάζονται οι φάκελοι αδειοδότησης

Οι ομάδες της Super League θα περάσουν  σήμερα και αύριο  σε δύο γκρουπ σε ακροαματική διαδικασία από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Οι φάκελοι έχουν κατατεθεί ήδη και το επόμενο διήμερο αναμένεται να γίνει η υποστήριξή τους από τους υπεύθυνους των ομάδων.  Σήμερα  σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα «εξεταστούν» οι φάκελοι του ΟΦΗ, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης, της Βέροιας, του Άρη και της ΑΕΚ που όταν είχε καταθέσει φάκελο ήταν μέλος της Super League.

Οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό θα έχουν εκδοθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (24/5) προκειμένου στη συνέχεια να λάβει... δράση το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, το οποίο θα εξετάσει τυχόν εφέσεις, είτε από ομάδες που δεν αδειοδοτηθούν, είτε από τον υπεύθυνο του τμήματος αδειοδότησης Γιώργο Δημητρίου.

Και όλα αυτά προκειμένου στις 3 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το τέλος των play off, η ΕΠΟ να στείλει στην ΟΥΕΦΑ τον πίνακα με τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την επόμενη περίοδο.

Σημειωτέον ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια θα έχει το δικαίωμα να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές για παίκτες άνω των 24 και τέσσερις ανανεώσεις ενώ αν ανήκει στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου, τότε δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει μία διαφοροποίηση στην εμπιστευτικότητα των φακέλων. Η ΕΠΟ έχει την δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία μίας ομάδας, εφόσον αυτή δεν έχει αδειοδοτηθεί και κατηγορεί την ΕΠΟ για άδικη απόφαση.

Σχόλια