default-image

Θέλει 2χ2 ο Εργοτέλης για σιγουριά (video)

Ποδόσφαιρο
Θέλει 2χ2 ο Εργοτέλης για σιγουριά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές... για να έχει το κεφάλι του ήσυχο του θέλει ο Εργοτέλης στις δύο αγωνιστικές που έμειναν για να ολοκληρωθεί η Football League και διεξάγονται Τετάρτη 22/5 και Κυριακή 26/5. Με δύο τρίποντα η ομάδα του Ηρακλείου θα πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο και επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Στα χθεσινά παιχνίδια, ο Εργοτέλης νίκησε με σκορ 1-3 την Παναχαϊκή και διατηρήθηκε στην 3η προνομιούχο θέση (με 70 βαθμούς). Έχοντας να παίξει με Θρασύβουλο (εντός) και Νίκη Βόλου (εκτός), κρατάει την άνοδο στα χέρια του, θέλοντας δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια και έτσι δεν θα εξαρτάται από κανέναν! Με τη χθεσινή νίκη να σημειωθεί πως εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου (μαθηματικά) ακόμα και αν στραβώσουν τ' αποτελέσματα για την τριάδα, κάτι που όλοι ελπίζουν πως δε θα γίνει. Ωστόσο με τα όσα έγιναν στην 40η αγωνιστική (που διεξήχθη χθες) ο Θρασύβουλος θα έρθει την Τετάρτη στο Παγκρήτιο για βαθμούς αφού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό!

Και το χειρότερο: Η Νίκη Βόλου (67 β.) έχοντας ρεπό την Τετάρτη, πιθανότατα θα θέλει ένα βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αφού κινδυνεύει να μείνει εκτός μπαράζ ανόδου σε περίπτωση που ο Πανσερραϊκός (62 β.) κάνει δύο νίκες Τετάρτη-Κυριακή. Οι Βολιώτες πλεονεκτούν στην ισοβαθμία με τους Σερραίους, διαφορετικά θα ήθελαν νίκη κόντρα στον Εργοτέλη!

* Από κει και πέρα βάσει προγράμματος, ο Απόλλων (71 β.) παραμένει το φαβορί για την άνοδο αλλά και τον τίτλο. Παίζοντας με Εθνικό Γαζώρου (εντός) και Παναχαϊκή (εκτός) έχει τα φόντα για δύο νίκες, που θα τον ανεβάσουν στους 77 βαθμούς.

*  Ο Ηρακλής (71 β.) έχει δύο ματς φωτιά με Ολυμπιακό Βόλου (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός). Σε αυτά τα ματς ζητάει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς για να είναι στην τριάδα.

* Ο Ολυμπιακός Βόλου (69 β.) έχει επίσης δύο δύσκολα ματς με Ηρακλή (μέσα) και Καλλονή (έξω). Στόχος του για την τριάδα το 2 στα 2.

* Η Καλλονή (69 β.) παίζει την Τετάρτη στα Γιαννιτσά όπου θεωρητικά δε θα δυσκολευτεί και κλείνει τη χρονιά εντός με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έχει τα φόντα για δύο νίκες.

* Ο Παναιτωλικός (67 β.) είναι πλέον στην πιο δύσκολη θέση. Ακόμα και δύο νίκες να κάνει, έχοντας δύο ματς εκτός έδρας με Πιερικό και Ηρακλή, δύσκολα θα είναι στην τριάδα...

Συνοπτικά οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο με το πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και την βαθμολογική τους συγκομιδή:

Απόλλων Σμύρνης (71 βαθμοί): 41η Εθνικός Γαζ.(μέσα), 42η Παναχαΐκή (έξω)

Ηρακλής Θ. (71 βαθμοί): 41η Ολυμπιακός Β. (έξω), 42η Παναιτωλικός  (μέσα).

Εργοτέλης (70 βαθμοί): 41η Θρασύβουλος (μέσα), 42η Νίκη Βόλου (έξω).

Ολυμπιακός Β. (69 βαθμοί): 41η Ηρακλής Θ. (μέσα), 42η Καλλονή (έξω).

Καλλονή (69 βαθμοί): 41η Αναγέννηση Γιαν. (έξω), 42η Ολυμπιακός Β. (μέσα).

Νίκη Βόλου (67 βαθμοί): 41η ρεπό, 42η Εργοτέλης (μέσα)

Παναιτωλικός (67 βαθμοί): 41η Πιερικός (έξω), 42η Ηρακλής (έξω)

Πανσερραϊκός (62 βαθμοί): 41η Βύζας Μεγ. (μέσα), 42η Φωκικός (έξω).

Οι ισοβαθμίες για Εργοτέλη

Ας δούμε όμως και τι γίνεται σε περίπτωση που ο Εργοτέλης ισοβαθμήσει στο τέλος με κάποια από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο (απευθείας, είτε μέσω Πλέι Οφ).

Με Απόλλωνα Σμύρνης: μπαράζ

Με Ηρακλή Θ.: πλεονέκτημα Ηρακλή

Με Ολυμπιακό Β.: μπαράζ

Με Καλλονή: μπαράζ

Με Νίκη Β.: κρίνει το τελευταίο ματς

Με Παναιτωλικό: μπαράζ

Δείτε τώρα πως ο Εργοτέλης πήρε χθες το σπουδαίο διπλό στην Πάτρα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News