Αθλητισμός

Στο στόχαστρο του Δημοσίου πρώην στελέχη της ΑΕΚ

Πρώην ισχυρά στελέχη της ΑΕΚ θα βρεθούν στην… τσιμπίδα του νόμου για χρέη της ΠΑΕ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό τμήμα της ΦΑΕ Αθηνών έχει αποστείλει σχετικό φάκελο προς την οικονομική εισαγγελία, προκειμένου να επιληφθεί πάραυτα για οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το 1990 μέχρι σήμερα ένεκα του άρθρου 44.

Πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν ότι στο «στόχαστρο» βρίσκονται συνολικά 22-23 άτομα, τα οποία είχαν δικαίωμα υπογραφής (είτε πρόεδροι, είτε αντιπρόεδροι, είτε διευθύνοντες σύμβουλοι κ.λπ.) στις εκάστοτε διοικήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η πρώτη φουρνιά κλητεύσεων (12-13), που περιλαμβάνει ποινικές διώξεις ή σημειώματα καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προ κατάσχεσης, επιδόθηκε στους έχοντες ευθύνη, τους οποίους έχει «λούσει κρύος ιδρώτας».

Μάλιστα, πρώην «κιτρινόμαυρος» παράγοντας επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα τρεις φορές τη ΦΑΕ Αθηνών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ η εξαγγελία περί πτώχευσης έχει κάνει το Δημόσιο να «αγριέψει» περισσότερο.

Γι' αυτό, άλλωστε, κινήθηκε αστραπιαία και εξέδωσε εντολή κατάσχεσης όλου του ποσού από τη χορηγική σύμβαση της ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε, ένεκα του υπολοίπου αποπληρωμής της δόσης (Σεπτέμβριος 2012) που αφορά το άρθρο 44, αλλά και για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ.

Ήδη, για χρέη της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας προς το Δημόσιο έχουν προσέλθει στη Δικαιοσύνη οι Ν. Θανόπουλος, Ντ. Νικολαΐδης, Στ. Αδαμίδης και Ανδρ. Δημητρέλος. Ολα τα παραπάνω, βέβαια, καθιστούν εκ των ουκ άνευ την εξόφληση της συνολικής οφειλής του άρθρου 44 (2.471.706 ευρώ).

Σχόλια