Αθλητισμός

Κυρίαρχος η Σερένα στη Ρώμη

Είναι η κορυφαία και το απέδειξε για άλλη μία φορά. Η Σερένα νίκησε στον τελικό της Ρώμης την Βικτόρια Αζαρένκα και κατέκτησε τον 51ο τίτλο της στην καριέρα της.

Η 31χρονη Αμερικανίδα στην πρόβα τζενεράλε για τον Ρολάν Γκαρός (ξεκινά την επόμενη εβδομάδα) απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο.

Δραματική στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση με την Αζαρένκα να δίνει τη μάχη της, αλλά τη Σερένα να βρίσκει πάντα τον τρόπο να πανηγυρίζει. Στο χτύπημα κρίθηκαν κυριολεκτικά τα πρώτα games και η Αμερικανίδα ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα με 3-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το πρώτο σετ. Η Βίκα έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για break, το κατάφερε με την 5η, μειώνοντας προσωρινά σε 3-1, όμως η «απάντηση» της Σερένα ήταν άμεση. Με νέο break έκανε το 4-1, ενώ στη συνέχεια ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες το 6-1.

Πιο επιθετική στο δεύτερο σετ η Λευκορωσίδα, φρόντισε αυτή τη φορά να μείνει κοντά στο σκορ, όχι όμως για πολύ. Το break στο 6o game από τη Σερένα της έδωσε το προβάδισμα με 4-2 και παρότι η Αζαρένκα απάντησε με δικό της break και είχε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει, η Αμερικανίδα έδειξε την κλάση της. Έσπασε εκ νέου το σερβίς της Βίκα, προηγήθηκε με 5-3 και σήκωσε την κούπα μέσα στη Ρώμη.

Σχόλια