default-image

Μεγάλος τελικός σήμερα στη Ρώμη

Σπορ
Μεγάλος τελικός σήμερα στη Ρώμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φαβορί θα δώσουν κανονικά σήμερα το παρών στον τελικό του Masters της Ρώμης. Σερένα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα ξεπέρασαν τα εμπόδια των αντιπάλων τους και θα κοντραριστούν για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Αμερικανίδα δείχνει «άπιαστη» και είναι το απόλυτο φαβορί. Στο χθεσινό της παιχνίδι για την τετράδα, «διέλυσε» (και) την Σιμόνα Χάλεπ με 2-0 σετ (6-3, 6-0) και έχει βάλει πλώρη για το δεύτερο τίτλο της στην ιταλική πρωτεύουσα, μετά το μακρινό 2002.

Χαρακτηριστικό της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο, το γεγονός πως σε τέσσερα παιχνίδια στην Ρώμη έχει χάσει μόλις 10(!) γκέιμ.

Στον έτερο ημιτελικό, η Λευκορωσίδα επικράτησε της «γηπεδούχου», Σάρα Εράνι εξίσου με 2-0 (6-0, 7-5), βρίσκοντας δυσκολίες μόνο στο δεύτερο σετ, όταν και η Ιταλίδα προσπάθησε για την ανατροπή, όμως στα κρίσιμα «λύγισε». Έτσι, το νούμερο τρία στην κατάταξη θα προσπαθήσει να πάρει το τίτλο στο τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν συνολικά 13 φορές, με την Σερένα να κάνει πάρτι, έχοντας πανηγυρίσει τις 11 εξ' αυτών. Βέβαια, στο πιο πρόσφατο «ραντεβού» τους στην Ντόχα, του Κατάρ, η Αζαρένκα είχε ρίξει στο καναβάτσο την Αμερικανίδα, όμως στην παρούσα φάση η δεύτερη μοιάζει (και είναι) ένα σκαλί πάνω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News