default-image

Δερμιτζάκης: «Για ένα ΟΦΗ που θα ελκύει τον κόσμο»

Αθλητισμός
Δερμιτζάκης: «Για ένα ΟΦΗ που θα ελκύει τον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένος για να «χτίσει» ένα ΟΦΗ, που θα βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα, και θα φέρνει μνήμες από το καλό παρελθόν του, εμφανίστηκε στην σημερινή παρουσίαση του από την ΠΑΕ, ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο νέος προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου, μίλησε για ένα σύνολο που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, με στόχο μια καλύτερη πορεία από την περυσινή. Δεν άνοιξε τα χαρτιά τους για τις μεταγραφές, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική να γίνει η προετοιμασία στην Ολλανδία.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης καλωσόρισε τον 44χρονο προπονητή λέγοντας: «Ήταν επιθυμία και των δύο πλευρών, να προκύψει αυτή η συνεργασία. Έχουμε τη χαρά, ο προπονητής μας τη νέα αγωνιστική περίοδο, να είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Εύχομαι ολόψυχα εκπλήρωση των στόχων μας και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, που αναλαμβάνει».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παύλος Δερμιτζάκης, που ανέφερε από την πλευρά του: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία, για τον κοινό σκοπό. Χαίρομαι που είμαι στην Κρήτη, σε ένα ευλογημένο τόπο, όπως έχω ξαναπεί. Αγαπώ ιδιαίτερα το Ηράκλειο. Εδώ γεννήθηκε ο γιος μου, εδώ τέλειωσε την ποδοσφαιρική μου καριέρα και εδώ ξεκίνησα την προπονητική. Είναι τιμή μου, που αναλαμβάνω τον ΟΦΗ, μια ομάδα με μεγάλο παρελθόν, αλλά με υπομονή και επιμονή, έχει παρόν και μέλλον. Ένα μέλλον υγιές σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Μάνθο Πουλινάκη και τον αντιπρόεδρο, Νίκο Μαχλά, για τη δυνατότητα που μου δίνουν, να δουλέψω σ' αυτή την ομάδα. Όπως και τον κόσμο, που έχει σημαντικό ρόλο και η βοήθεια του είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι να φανώ αντάξιος και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Αντικαθιστώ ένα φίλο και πολύ καλό προπονητή, τον Γιάννη Πετράκη. Βοήθησε τα μέγιστα για να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας, την προηγούμενη σεζόν».

Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε συνεχίζοντας στην αρχική του τοποθέτηση: «Από αυτή τη στιγμή αρχίζει ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο. Στόχος, μέσα από την οικονομική εξυγίανση που έχει αρχίσει από πέρυσι, να πάμε καλύτερα και βαθμολογικά και αγωνιστικά. Να παίξουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα ευχαριστιόμαστε εμείς, αλλά και ο κόσμος. Με υπομονή και επιμονή θα τρέξουμε τα θέματα που αφορούν το ρόστερ, δηλαδή αποχωρήσεις, ανανεώσεις και μεταγραφές. Έχω μια εικόνα, αλλά θα συζητήσω με ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα, με τον κ. Πετράκη, όπως και το Νίκο Μαχλά, αλλά και οποιαδήποτε πλευρά μπορώ να αντλήσω πληροφορίες. Υπάρχει το φιλικό με την ομάδα Κ20, για αυτούς που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά και για να δω τα παιδιά της ομάδας Κ20. Όπως και όλο το χρόνο, θα δώσουμε μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής, γιατί είναι το μέλλον. Θα οριστεί επιτροπή μεταγραφών, θα είναι σ' αυτή ο Νίκος Μαχλάς, που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι και έχει τεράστια εμπειρία. Θα πάμε με γνώμονα την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Υπάρχει το θέμα με την αδειοδότηση, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε και εμείς ξεκινάμε με δεδομένο, σαν να μην έχουμε πάρει αδειοδότηση. Η κατάσταση όμως δεν είναι όπως πέρυσι, γιατί υπάρχει ένας κορμός, ενώ ο περιορισμός που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα για τέσσερις ανανεώσεις και τέσσερις προσθήκες, που εμείς ως ομάδα δε χρειαζόμαστε παραπάνω. Αν όμως πάρουμε άδεια, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν έχουμε την πρόθεση να χαλάσουμε τον κορμό, ενώ εγώ στις ομάδες μου, δουλεύω μάξιμουμ με 26 ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος στο ρόστερ είναι 30. Η προετοιμασία μας θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και θα δώσουμε τις ημερομηνίες για αθλητικό κέντρο. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις, να πάμε στο εξωτερικό, εφόσον οικονομικά είναι πιο συμφέρον, από ότι στο εσωτερικό. Πάμε όλοι μαζί, να πετύχουμε τους στόχους και για την υγεία του σωματείου, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις…

Για το υπόλοιπο τεχνικό τιμ: «Ο βοηθός μου και άμεσος συνεργάτης μου, είναι ο Γιάννης Ταουσιάνης. Τον γνωρίζετε πολύ καλά, είναι από το Ηράκλειο, κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro. Για μένα είναι τα… μάτια μου και ένας τεχνικός υψηλού επιπέδου. Ο γυμναστής, παρά κάποια προβληματάκια, που προσπαθούμε να λύσουμε, θα είναι ο Τάσος Σιδερίδης. Από κει και πέρα, κοιτάμε για τα παιδιά που ήταν ήδη στο επιτελείο. Έχω πάρει πληροφορίες για το χαρακτήρα τους και τη δουλειά τους. Σε μια ομάδα με απαιτήσεις, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πλήρης προπονητικό ρόστερ. Μιλάω, για τον Σάκη Παγωμένο, προπονητή τερματοφυλάκων και το γυμναστή, Σωτήρη Ρούσση».

Για την συμφωνία με τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, αυτό είναι γνωστό. Έχει πολύ μεγάλη δυναμική και εγώ ως προπονητής σ' αυτή την ομάδα, έχω τη δυνατότητα για κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον. Θέλω να είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου, έπαιξε η επιμονή της διοίκησης. Είναι σημαντικό να πας κάπου που σε θέλουν, ενώ καθοριστική είναι η εκτίμηση του κόσμου. Από κοινού, θέλαμε συνεργασία για ένα χρόνο. Αν μείνουμε ευχαριστημένοι, δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσουμε. Όσο ανεβαίνεις επίπεδο προπονητικά, δεν υπάρχουν μακροχρόνιες συνεργασίες. Αυτό ίσως συμβαίνει στις μικρότερες κατηγορίες. Όπως και να χει, όμως ελπίζω σε μια συνεργασία, που με ειλικρίνεια και δουλειά θα συνεχίσουμε μαζί πολλά χρόνια».

Για τις μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω για τις μεταγραφές. Μιλάω με τη διοίκηση του ΟΦΗ λίγο καιρό. Η ομάδα είχε προπονητή και δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω συζητήσεις νωρίτερα. Από δω και πέρα, αρχίζουμε πρώτα με αποδεσμεύσεις, τις ανανεώσεις και μετά με τις προσθήκες».

Για την προετοιμασία στο εξωτερικό: «Υπάρχει μια σκέψη για την Ολλανδία. Βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα είναι πιο οικονομικά, σε σχέση με μια επιλογή στην Ελλάδα. Αυτή η προοπτική είναι σοβαρή».

Για τα τμήματα υποδομής: «Σίγουρα το κύριο μέλημα είναι η πρώτη ομάδα, όμως θα πρέπει να ασχοληθούμε και με τις υποδομές. Ιδιαίτερα θα ασχοληθώ με την ομάδα Κ20, που είναι ο… προθάλαμος της πρώτης ομάδας. Θα αντλήσω κάθε πληροφορία και θα ενημερώνομαι συνεχώς. Ειδικά για την Κ20 επαναλαμβάνω, που θα προκύψουν απ' αυτήν οι επαγγελματίες στο μέλλον. Πρέπει να γίνει καλή δουλειά, γιατί ότι σπείρεις, θα θερίσεις. Σε ότι αφορά τις υποδομές, αν κρίνω ότι η τεχνογνωσία και η δουλειά είναι σε καλό επίπεδο, δεν υπάρχει λόγος να επέμβω. Θα κάνω κάποιες συζητήσεις και θα το κρίνω στο άμεσο μέλλον».

Για το δίκτυο σκάουτινγκ: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την ακτίνα μας, ως κόρη οφθαλμού. Το νησί μας. Στην Κρήτη, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σκάουτινγκ, που θα παρακολουθεί, ότι κι αν κινείται ποδοσφαιρικά».

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει ο ΟΦΗ της νέας περιόδου: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να το χαίρεσαι ως ένα σημείο και παράλληλα να κοιτάς το αποτέλεσμα. Μπαίνει και η σκοπιμότητα, γιατί το αποτέλεσμα σε φέρνει πιο κοντά στον στόχο. Εγώ θέλω οι παίκτες να έχουν σοβαρότητα και πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά, θέλω μια ομάδα που θα έχει την κατοχή της μπάλας, όσο περισσότερες προϋποθέσεις και ευκαιρίες δημιουργεί, τόσο πιο κοντά στο γκολ θα είναι».

Για την φιλοσοφία του: «Σε πρώτη φάση, η σκέψη είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα, την οποία θα χαίρεται ο κόσμος. Όπως είναι ο ΟΦΗ, το γήπεδο μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να κρατάμε τον κόσμο… όρθιο. Όχι για να διαμαρτύρεται, αλλά για να επικροτεί και να πανηγυρίζει τα γκολ. Οι ομάδες χτίζονται με πολύ προσοχή. Παίζει ρόλο ποιο θα είναι το πλάνο μας, ο σχηματισμός, με στόχο να πετύχουμε σε βάθος χρόνου. Θέλω η ομάδα να βγάζει υγεία, πάθος για το αποτέλεσμα και κάποια τεχνικοτακτικά στοιχεία, για να παίρνει το αποτέλεσμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News