Αθλητισμός

Σαββίδης: "Η ΕΠΟ πρέπει να ζητήσει συγνώμη"

Επί τρεις ώρες ο Ιβάν Σαββίδης τα… έψαλε στους παίκτες του ΠΑΟΚ με αφορμή την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το τι ακριβώς είπε ο ομογενής επιχειρηματίας δε θα μαθευτεί ποτέ καθώς ζήτησε από τους παίκτες η συζήτηση να μείνει μυστική και άλλωστε "δεν ήταν ευχάριστη για να τη μεταφέρουμε", όπως είπε ο ίδιος στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε, ωστόσο, για αρκετή ώρα στους δημοσιογράφους, για πολλά και διάφορα θέματα και είπε ενδιαφέροντα πράγματα.

Οι βασικοί του άξονες; "Επίθεση" στην ΕΠΟ και στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα για όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. "Καλύτερα που δεν περάσαμε εμείς στον τελικό, με βάση όσα έγιναν σε αυτόν. Αν ήμασταν εμείς και γίνονταν τα ίδια που έγιναν εις βάρος της Τρίπολης, δεν ξέρω τι θα έκανα στη συνέχεια. Η Τρίπολη ουσιαστικά πήρε το Κύπελλο και η ΕΠΟ οφείλει στον κόσμο της, αλλά και σε όλο το φίλαθλο κόσμο μια συγγνώμη'.

Δεύτερος άξονας, η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ. "Το καλοκαίρι θα γίνουν πολλές αλλαγές στην ομάδα. Έχω κάνει και εγώ λάθη, αλλά είναι δεδομένο ότι του χρόνου ο στόχος μας θα είναι μόνο ένας, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι".

Τρίτος άξονας, η συγγνώμη που ζήτησε, δύο φορές μάλιστα, από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Κυπέλλου αλλά και την ήττα, με κάκιστη εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά και η παραδοχή των λαθών που και ο ίδιος έχει κάνει.

Τέταρτος άξονας, το θέμα των χρεών: "Έχω κάνει πρόταση στο κράτος να πληρώσω μέσα σε ένα μήνα όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ, αφού όμως διαγραφούν προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εγώ δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Για μας το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει αυτή τη λύση και θεωρεί ότι παρόμοιες λύσεις θα μπορούσαν να σώσουν και γενικότερα την κατάσταση στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει γενικά ελπίδα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: "Θα ήθελα να αξιοποιήσω τη δυνατότητα και να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους μας για το χθεσινό ματς αλλά και για τον ημιτελικό Κυπέλλου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δώσουμε μονολεκτική αξιολόγηση σε αυτό που συμβαίνει αλλά είμαστε στη διαδικασία που θα το βρούμε.

Δε θα ήθελα οι φίλαθλοι να απογοητευτούν και ελπίζω οι παίκτες μας να κατάλαβαν μετά τη μεγάλη σε χρόνο σημερινή μας κουβέντα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εγώ βγάζω τα συμπεράσματά μου. Δεν αναιρούμε το στόχο που έχουμε θέσει και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη δεύτερη θέση για το Champions League και στη συνέχεια, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα κοιτάξουμε πώς συνολικά θα αλλάξουμε την εικόνα του παιχνιδιού και τη σύνθεση της ομάδας εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα. Ξέρετε εσείς καλύτερα ποια είναι τα προβλήματα και πού υπάρχουν".

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει: "Στην ομάδα υπήρχε ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα και θα έλεγα μια κακή ψυχολογική αρμονία στην ομάδα και γι' αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αλλάξουμε την κατάσταση. Ολοι οι παίκτες θεωρούν ότι το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό και αυτό που έχει συμβεί χθες δεν υπάρχει εξήγηση. Υπάρχουν δυνατές θέσεις, υπάρχουν αδύνατες θέσεις και γι αυτό ζητάμε συγγνώμη, γιατί χθες επικράτησαν οι αδυναμίες".

Για τις ενέργειες που θα γίνουν και για το αν θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα: "Δε νομίζω ότι σήμερα υπάρχει νόημα να συζητήσουμε για αποφάσεις και σκέψεις μας. Μεγάλη ομάδα, η οποία μπορεί να πετυχαίνει πολύ σημαντικούς στόχους και σκοπούς, δεν χτίζεται μέσα σε ένα χρόνο. Και δεν χτίζεται μόνο με επιθυμίες, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και όσο περίεργο και να ακούγεται, χρειάζεται να κάνεις λάθη.

Θέλω να κάνω μεγάλη ομάδα και από αυτή τη θέση δεν θα κάνω πίσω. Του χρόνου είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος θα είναι μόνο το πρωτάθλημα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό; Πώς θα το κάνουμε; Είναι νωρίς να το πούμε αυτό. Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ποιος προπονητής θα οδηγήσει σε αυτό το στόχο. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, πολλές ερωτήσεις που χρειάζονται απαντήσεις, αλλά όχι σήμερα".

Σχόλια