Αθλητισμός

Εξαλλοι Τριτσώνης και Μάνταλος με τον Γιάχο

Εχουν περάσει τέσσερις μέρες από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό, αλλά το «τσουνάμι» που έχει προκαλέσει στις τάξεις της διαιτησίας, με αφορμή τις αποφάσεις του Θανάση Γιάχου, καλά κρατεί.

Στο επίκεντρο σαφώς βρίσκεται η φάση με το χέρι του Μανιάτη στην κεφαλιά του Σανκαρέ στο 68', με τον Χιώτη διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Αστέρα και να μην αποβάλλει τον «ερυθρόλευκο» διεθνή, ενώ δεν έχει μείνει στο «απυρόβλητο» και ο καταλογισμός του πέναλτι υπέρ του Αμπντούν στο 119'.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει ο Γιάχος τις τελευταίες μέρες, με τις οποίες επισημαίνει ότι δεν είδε το χέρι του Μανιάτη και «ρίχνει» την ευθύνη στον α' επιπρόσθετο βοηθό, Σταύρο Τριτσώνη (που του είπε ότι ήταν «κολλημένο»), έχουν κάνει έξαλλο τον Αθηναίο διαιτητή.

Ανάλογη είναι και η οργή του έτερου επιπρόσθετου, Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος ήταν στην άλλη περιοχή και φέρεται, από τις «διαρροές» που υπάρχουν, ότι εκείνος «συμβούλευσε» τον Γιάχο να δώσει πέναλτι υπέρ του Αμπντούν.

Αμφότεροι, λοιπόν, οι Αθηναίοι διαιτητές, που ήταν οι δύο επιπρόσθετοι, είναι οργισμένοι με τον Χιώτη ρέφερι, καθώς θεωρούν ότι ο Γιάχος αποποιείται των ευθυνών του και θέλει να ρίξει όλο το βάρος της… κατακραυγής σε αυτούς.

Μάλιστα, στο περιβάλλον του, ο Τριτσώνης εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι ο Γιάχος θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος την ευθύνη, από τη στιγμή που είχε καλύτερη οπτική γωνία από τον ίδιο και επιπλέον, έχοντας την άποψη του πρώτου βοηθού, Δημήτρη Σαϊραδάρη, ο οποίος είπε στον Χιώτη ρέφερι ότι ήταν πέναλτι.

Με άλλα λόγια, ο Τριτσώνης θεωρεί ότι ο Γιάχος δεν μπορεί να… καλύπτεται από τη δική του άποψη πως δεν ήταν πέναλτι, καθώς υπήρχε, την ίδια στιγμή, η εντελώς αντίθετη γνώμη του Σαϊραδάρη και, επιπλέον, θα έπρεπε και ο ίδιος, έχοντας καλό οπτικό πεδίο, να έχει ιδία άποψη.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια