Αθλητισμός

Ετοιμάζουν αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Αλλαγές φαίνεται να ετοιμάζουν οι αξιωματούχοι της ULEB αλλά και της FIBA Europe όσον αφορά στον ευρωπαϊκό χάρτη του μπάσκετ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα basketballplus.nl υπάρχει η σκέψη το EuroChallenge που διοργανώνεται από τη την FIBA Europe και έχει σύνδεση με το EuroCup, να απορροφηθεί από το δεύτερο ώστε να γίνει μία κοινή διοργάνωση με τη συμμετοχή 48 είτε και 60 ομάδων απ' όλη την Ευρώπη.

Αν όντως προχωρήσει αυτό το σχέδιο θα είναι η πρώτη φορά από τη διάσπαση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, που θα υπάρχουν μόλις δύο διοργανώσεις και μάλιστα καμία που να διοργανώνεται από τη FIBA Europe.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως στην πρόσφατη διάσκεψη της Ευρωλίγκας κατατέθηκε η σκέψη να υπάρξει μεγαλύτερη σύνδεση του πρωταθλήματος με το EuroCup. Μέχρι τώρα οι ομάδες που αποτύγχαναν στα προκριματικά οδηγούνται εκεί. Πλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο ομάδες που δεν παίρνουν την πρόκριση για το Top-16 να συμμετέχουν απευθείας στη δεύτερη φάση του EuroCup. Όπως δηλαδή συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με το Champions League και το Europa League.

Σχόλια