default-image

Υπάρχει περίπτωση μπαράζ στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο
Υπάρχει περίπτωση μπαράζ στην Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο Άρσεναλ και Τσέλσι να δώσουν αγώνα κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της Premier League, προκειμένου να αναδειχτεί η ομάδα που θα πάρει την 3η θέση και άρα εισιτήριο για το Champions League.

Το ενδιαφέρον στρέφεται αρχικά στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Τότεναμ καθώς είναι οι δύο ομάδες που μάχονται για την είσοδο στην τετράδα.

Ωστόσο, ακόμα και σε περίπτωση που η Άρσεναλ νικήσει και εξασφαλίσει οριστικά την τετράδα το αποτέλεσμά της μπορεί να μην έχει σημασία. Αυτό θα συμβεί μόνο αν η Τσέλσι την ίδια στιγμή έχει έρθει ισόπαλη εντός έδρας με την Έβερτον.

Σε αυτό το σενάριο οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούν στους 73 βαθμούς. Επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια η επίθεση και η άμυνα της κάθε μίας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η Άρσεναλ νικήσει με διαφορά ενός γκολ (σ.σ. εκτός του 1-0) και σκοράρει ένα γκολ περισσότερο από την Τσέλσι, τότε οι δύο λονδρέζικοι σύλλογοι θα είναι έχουν ίδιους αριθμούς σε όλες τις κατηγορίες.

Έτσι η μόνη λύση θα είναι το μπαράζ, αφού η τρίτη θέση σε αντίθεση με την τέταρτη οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Να σημειωθεί πως το μπαράζ δε θα ήταν ό,τι καλύτερο για τις δύο ομάδες που έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News