Αθλητισμός

Καμπάνα στη Ρόμα για ρατσιστικά συνθήματα

Η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο στη Ρόμα λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων των οπαδών της σε παίκτες της Μίλαν, στο χθεσινό μεταξύ τους ντέρμπι (0-0) στο «Σαν Σίρο» για την 37η αγωνιστική της Serie A.

Συγκεκριμένα, ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζιανλούκα Ρόσι, διέκοψε με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου για περίπου δύο λεπτά το παιχνίδι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα στους οπαδούς των «τζιαλορόσι».

Μάλιστα, ο Μάριο Μπαλοτέλι φανερά ενοχλημένος από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων στράφηκε προς το μέρος τους κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις για να σταματήσουν, τη στιγμή που ο αρχηγός των Ρωμαίων, Φραντσέσκο Τότι, προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Ιταλό επιθετικό καθώς και τους οπαδούς της ομάδας του.

Όσον αφορά τη θέση της Ρόμα για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε: «Η ομάδα μας καταδικάζει κάθε ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς. Τέτοια κρούσματα είναι απαράδεκτα από όποιον κι αν γίνονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το πρόβλημα».

Σχόλια