Αθλητισμός

Πανηγυρικά στον τελικό ο Ολυμπιακός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέργου (σημείωσε χατ τρικ) η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού συνέτριψε με 4-0 την Ξάνθη και πήρε πανηγυρικά την πρόκρισή στο τελικό του Final 4. Το άλλο γκολ των "ερυθρόλευκων" πέτυχε ο Καναβέτας.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι θέλει να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να βγουν οργανωμένα στην επίθεση με αποδέκτη κυρίως τον Βέργο, ο οποίος πήρε τις περισσότερες προσπάθειες του Ολυμπιακού και ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος με το δοκάρι που είχε.

Από την αντίπερα όχθη η Ξάνθη έδειξε ότι θέλει να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Μελισσόπουλου, ο οποίος προκάλεσε τα μεγαλύτερα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Το πρώτο μέρος είχε ταχύτητα, δυνατά μαρκαρίσματα, καλές ευκαιρίες, αλλά έλειψε το γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο καλύτερος παίκτης των "ερυθρολεύκων", ο Βέργος έστειλε στο 49' την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης κάνοντας το 1-0.

Στο 56' ο ίδιος παίκτης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά και του Ολυμπιακού, "σφραγίζοντας" τη νίκη των "ερυθρολεύκων".

Διαστάσεις θριάμβου στους "ερυθρολεύκους" έδωσε στο 63' ο Καναβέτας, οποίος με σουτ πέτυχε το 3-0. Ο Βέργος πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ και το τέταρτο του Ολυμπιακού, δείχνοντας την ανωτερότητα των Πειραιωτών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού όσο περνούσε η ώρα του αγώνα έδειχναν την αποφασιστικότητα τους για τη νίκη, κάτι που τελικά το πέτυχαν με εμφατικό σκορ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Δευτέρας.

Η Ξάνθη μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, δεν κατάφερε εκτός ελαχίστων περιπτώσεων να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και τελικά ηττήθηκε με το "βαρύ" 4-0.

Ολυμπιακός: Ηλιάδης, Τόλι, Τούφας, Βατουσιάδης (79' Ξανθόπουλος), Ράμχα (71' Μπουγιούκος), Μαργαρίτης, Καναβέτας (85' Μανθάτης), Λάτση, Βέργος (79' Ποτουρίδης), Καλέργης (68' Χατζάρας), Σαλιάκας.

Ξάνθη: Δεμενείκος, Ζώτος (79' Κεαχίδης), Χατζηλαζαρίδης, Χατζητερζόγλου, Προύντζος, Μήττας (46' Δελής), Φασίδης, Κούτρας, Μελισσόπουλος (83' Ψεμματάς), Ορφανίδης (68' Kωνσταντάρας), Λαζαρίδης (55' Δόντσος).

Σχόλια