default-image

Αποφόρτιση για τον Ολυμπιακό πριν τον τελικό

Μπάσκετ
Αποφόρτιση για τον Ολυμπιακό πριν τον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βήμα έγινε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρα από κάθε προγνωστικό, νίκησε εύκολα την ΤΣΣΚΑ (69-52) και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα βρεθεί στο δρόμο του στον αυριανό (12/05) τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με αποφασιστικότητα πρωταθλητή Ευρώπης, με όπλο το καθαρό μυαλό, την προσήλωση στο εξαιρετικό πλάνο του προπονητή τους, την καταπληκτική άμυνα, αλλά και τα τεράστια αποθέματα ψυχής και ενέργειας, νίκησαν απρόσμενα εύκολα το μεγάλο φαβορί του θεσμού κι έκλεισαν θέση στον έκτο τελικό στην ιστορία τους, αλλά και τρίτο την τελευταία τετραετία. Πλέον έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τη Μακάμπι της διετίας 2004-2005 που κατακτά τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Και δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει χαμένη την Κυριακή (22:00) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία επανάληψη του τελικού του 1995 στη Σαραγόσα.

Αποφόρτιση και προετοιμασία

Μπορεί η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ήρθε απρόσμενα εύκολα, αλλά για να συμβεί αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού σπατάλησαν πολλή ενέργεια. Για το λόγο αυτό κι εν όψει του τελικού της Κυριακής ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του εστιάζουν στην αποφόρτιση της ομάδας. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Γιατί μετά από μία τόσο ολοκληρωτική εμφάνιση σαν κι αυτή του ημιτελικού ελλοχεύει ο κίνδυνος να «αδειάσει» ψυχολογικά η ομάδα.

Το μενού περιλαμβάνει αποκατάσταση και πολλή ανάλυση του αντιπάλου για σήμερα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού δεν ξεκουράστηκε καθόλου, αφού παρακολούθησε τον δεύτερο ημιτελικό, αποκρυπτογράφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια ανέλυσε το παιχνίδι της για να το παρουσιάσει στους παίκτες. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί το βράδυ στην «O2 Arena», ενώ το μεσημέρι επέλεξε η ομάδα της Ρεάλ. Στις 14:45 έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Πρίντεζης θα εκπροσωπήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ οι Πάμπλο Λάσο και Φελίπε Ρέγες τη Ρεάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News