default-image

Νεκρός Βρετανός Ολυμπιονίκης με το Καταμαράν (video)

Αθλητισμός
Νεκρός Βρετανός Ολυμπιονίκης με το Καταμαράν (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 37χρονος Βρετανός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Άντριου «Μπαρτ» Σίμσον βρήκε τραγικό θάνατο , όταν το σκάφος του ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, κατά τη διάρκεια προπόνησης για τον αμερικανικό Αγώνα Κυπέλλου, ανακοίνωσε η αγωνιστική του ομάδα.

Ο Σίμσον έπλεε στο Άρτεμις, τη σουηδική συμμετοχή στον Αγώνα, όταν το καταμαράν ανατράπηκε. Στην ιστοσελίδα της η «Artemis Racing ανακοίνωσε: «Με πολύ μεγάλη θλίψη η Artemis Racing επιβεβαιώνει τον τραγικό θάνατο του Αντριου "Μπαρτ" Σίμσον στο Σαν Φρανσίσκο».

Η Artemis ανακοίνωσε ότι οι γιατροί που βρίσκονταν εν πλω με την ομάδα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να επαναφέρουν τον βρετανό ιστιοπλόο, αφότου τον απεγκλώβισαν από το ανατραπέν σκάφος. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του τραγικού συμβάντος.

Σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της διοργάνωσης Πολ Κάγιαρντ, δήλωσε ότι είναι μία «τραγική ημέρα» για την ομάδα και ότι «θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του».

Ο Τζον Ντέρμπισιρ διευθυντής της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας περιέγραψε τον Αντριου Σίμσον ως «πηγή έμπνευση για όλους τους άλλους και για τη βρετανική ομάδα ιστιοπλοϊας και σε όλη τη χώρα. Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». «Είμαστε συγκλονισμένοι από τα νέα που ακούσαμε από το Σαν Φρανσίσκο», πρόσθεσε.

Ο Αντριου «Μπαρτ» Σίμσον είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και το αργυρό στο Λονδίνο, το 2012. Το 2009 είχε ανακηρυχτεί μέλος της Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ιστιοπλόος χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης για την κούρσα. Το 1999 ο Μάρτιν Γουίζνερ του Ισπανικού Αγώνα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σπασμένο κομμάτι του εξοπλισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News