default-image

Απάντηση Πουλινάκη στις δηλώσεις Μαχλά

Ποδόσφαιρο
Απάντηση Πουλινάκη στις δηλώσεις Μαχλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζεσταίνεται» το τοπίο γύρω από τις διοικητικές εξελίξεις στον ΟΦΗ, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Πριν λίγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης, με δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, απάντησε σε δηλώσεις που είχε κάνει στην εφημερίδα «ΦΩΣ» ο Νίκος Μαχλάς.

Ο κ. Πουλινάκης τόνισε ότι «οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας. Αναλυτικά η δήλωση του Μάνθου Πουλινάκη:

«Την περασμένη εβδομάδα στον απολογισμό που έκανα ως πρόεδρος της ΠΑΕ, ιδιαίτερο σημείο αποτέλεσαν τα οικονομικά δεδομένα για την περίοδο 2012-13 και κυρίως η διαχείρισή τους. Αναλυτικά πληροφόρησα όλους τους φορείς (μετόχους, φιλάθλους κ.λπ.) για την εξόφληση ή διευθέτηση όλων όσων είχαν οικονομικές δοσοληψίες με την ΠΑΕ, κυρίως λόγω εκκρεμοτήτων των περασμένων ετών. Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αφού εγώ έκανα πράξη την ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμάμαι να είχε συμβεί. Μάλιστα, για την ενημέρωση των χιλιάδων φιλάθλων, που κάθε Κυριακή μας στηρίζουν με το υστέρημά τους, όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ταυτόχρονα αν χρειαστεί ή ζητηθεί από μετόχους, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητο λογιστικό φορέα, για τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της δικής μου θητείας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση, η οποία αν και ανέλαβε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, ουδέποτε προέβη σε κρίσεις για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Τελειώνοντας θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος θα βρει γρηγορότερα το δρόμο του και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούμαστε όλοι μας».

Οι δηλώσεις του Μαχλά

Στις δηλώσεις που είχαν φιλοξενηθεί στην εφημερίδα «ΦΩΣ» ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: «Θέλω η λειτουργία της ΠΑΕ να γίνεται με πλήρη διαφάνεια, να γνωρίζει ο κόσμος την πραγματική αλήθεια. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια, αφού δεν θέλω ούτε δικό μου διοικητικό συμβούλιο να κάνω ούτε και πρόεδρος να γίνω. Για αυτό ζητάω να υπάρχει διαφάνεια, να γνωρίζει η διοίκηση και κατ' επέκταση ο κόσμος όλες τις ενέργειες που γίνονται κυρίως από το προεδρείο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει χρήματα και υπογραφές και θα πρέπει να ενημερώνονται για το τι ακριβώς συμβαίνει και όχι να έρχονται προ τετελεσμένων γεγονότων, διαβάζοντας τα καθέκαστα από τον Τύπο ή μαθαίνοντάς τα από τρίτους. Εμένα αυτά τα πράγματα δεν μου αρέσουν. Δεν είναι δυνατόν να μην ενημερώνεται το διοικητικό συμβούλιο για κρίσιμα θέματα που αφορούν όχι μόνο το μέλλον της ΠΑΕ αλλά και το μέλλον ανθρώπων που έχουν βάλει το κεφάλι τους στη λαιμητόμο για χάρη της ομάδας. Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός, είναι ανώνυμη εταιρεία και υπάρχουν κανόνες λειτουργίας της. Πρέπει επιτέλους για το καλό όλων μας να υπάρξει διαφάνεια και να μοιραστούν ρόλοι για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News