Αθλητισμός

Μάιος κρίσιμων αποφάσεων για τον ΟΦΗ

Υπό άλλες συνθήκες ο Μάιος του 2013 θα ήταν ο πιο ήρεμος Μάιος των τελευταίων ετών. Το ότι η ομάδα έχει πετύχει το στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα και έβαλε οικονομικές και αγωνιστικές βάσεις για το μέλλον θα μπορούσαν να είναι στοιχεία... ηρεμίας και σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο.

Φαίνεται όμως ότι μόνο... εν μέρει μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, και στην ΠΑΕ ΟΦΗ καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον.  ΜΑυτή την περίοδο υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα για την ομάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια σε διοικητικό επίπεδο, με δημοσιεύματα να θέλουν τον Νίκο Μαχλά να επανέρχεται στο προσκήνιο για τη θέση του προέδρου!

Ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης και οι στενοί συνεργάτες του μένουν μέχρι στιγμής μακριά από τη συγκεκριμένη φημολογία, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις για τον απολογισμό της χρονιάς αλλά και για το άμεσο μέλλον του συλλόγου δόθηκαν μέσα από την επίσημη και μακροσκελή δήλωση της προηγούμενης εβδομάδας και στέκονται απλά στη διαπίστωση ότι «όποιος επιθυμεί να εμπλακεί με την ΠΑΕ μπορεί να το κάνει μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες». Το θέμα είναι πάντως ότι η πλευρά Μαχλά τηρεί σιγή ιχθύος (μέχρι στιγμής) για όσα λέγονται και γράφονται, χωρίς επισήμως να γίνεται κάποια διάψευση. Να επισημάνουμε πάντως ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν προβλέπεται Γενική Συνέλευση εκτός και αν είναι έκτακτη και ζητηθεί από τους μετόχους της ΠΑΕ.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται το επόμενο συμβούλιο, το οποίο θα έχει ως κύριο θέμα αυτό του προπονητή, αλλά δεν αποκλείεται να τεθούν στο τραπέζι και τα διοικητικά θέματα. Το συμβούλιο αυτό προσδιορίζεται ως το τέλος της εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή. Οι πληροφορίες όσον αφορά το μέλλον του Γιάννη Πετράκη λένε ότι οι πιθανότητες παραμονής του στον πάγκο του ΟΦΗ είναι μοιρασμένες. Άλλωστε συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας και υποψήφιοι προπονητές για την τεχνική ηγεσία, εφόσον ο Πετράκης δε συνεχίσει, με το όνομα του Παύλου Δερμιτζάκη να είναι το επικρατέστερο.

Eφόσον ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, αναμένεται να πάρουν σειρά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους ποδοσφαιριστές, ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι στην ομάδα.

Έξι είναι τα συμβόλαια που λήγουν, αυτά των Μπούρμπου, Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδη, Ζορμπά και Ζαχαράκη, ενώ είναι βέβαιο ότι και από τους υπόλοιπους 25 ποδοσφαιριστές θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις. Ακόμα και αν ο ΟΦΗ δεν πάρει αδειοδότηση, σε σχέση με πέρυσι το τοπίο της μεταγραφικής ενίσχυσης είναι πιο βατό, καθώς θα έχει το δικαίωμα για τέσσερις ανανεώσεις και τέσσερις μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών…

Σχόλια