Αθλητισμός

Βρίσκει εμπόδια ο Μελισσανίδης

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τραβάει τον δικό του δρόμο και οι μέτοχοι της ΑΕΚ ένα άλλο μονοπάτι, διαφορετικό. Λίγες ημέρες πριν από την καθοριστική γενική συνέλευση που θα κρίνει το μέλλον της ομάδας, είτε δηλαδή θα συνεχιστεί με το νυν διοικητικό σχήμα είτε με διαφορετικό υπό τον «τίγρη», η στάση του Νίκου Νοτιά και των Supporters είναι στο απέναντι στρατόπεδο από τη στιγμή που δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα εδώ και καιρό.

Στις 14 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η ΓΣ, αλλά ουδείς από τους μετόχους φαίνεται διατεθειμένος να θέσει θέμα περί πτώχευσης. Διότι αν δεν τεθεί από κάποιον, τότε δεν μπορεί να διαλυθεί η ΠΑΕ. Στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου δεν υπάρχει θέμα λύσεως της εταιρείας, το οποίο θα αποφασιστεί εκείνη την ημέρα και θα έχει ισχύ έπειτα από 20 μέρες.

Ουσιαστικά, οι μέτοχοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα της Ενωσης, όπως αυτοί την έχουν σκεφτεί. Η λύση της πτώχευσης φαίνεται πως είναι η έσχατη, καθώς θα προσπαθήσουν με άλλους τρόπους να κρατήσουν την ΑΕΚ ζωντανή. Είτε μέσω της προσφυγής τους στη Super League και στην ΕΠΟ κατά του Αρη που προσπαθεί να υπαχθεί στο άρθρο 99 είτε μέσω αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Σε καμία, πάντως, από τις δύο περιπτώσεις δεν φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα δικαίωσης για τον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, οι μέτοχοι θα προσπαθήσουν να βρουν χρήματα, προκειμένου να σηκώσουν το βάρος στη Β' Εθνική, το οποίο και είναι ασήκωτο. Τα έσοδα, εξάλλου, από τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ελάχιστα, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν τα οφειλόμενα προς Δημόσιο, ΙΚΑ, Εφορία, παίκτες, τρίτους.

Βασικό τους μέλημα, πάντως, φαίνεται πως είναι η παράταση χρόνου, με απώτερο σκοπό την αδρανοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Θέλουν δηλαδή να τον κουράσουν, να του ξεφουσκώσουν το έντονο ενδιαφέρον και να του χαλάσουν τα όποια σχέδια έχει κάνει εδώ και πολλές ημέρες.

Οι τρεις άξονες του «τίγρη»

Η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη από τις διακοπές του Πάσχα καθυστέρησε κατά μία ημέρα, αλλά τα τηλέφωνά του δεν σταματάνε να χτυπάνε. Ο «τίγρης» επικοινώνησε με τους Πέτρο Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου και τους ζήτησε να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να τρέξει το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Ο βασικός του άξονας είναι το γηπεδικό, οι συζητήσεις με επιφανείς οικονομικά ΑΕΚτζήδες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ο ίδιος θεωρεί ότι το πρώτο του μέλημα θα έχει αίσιο τέλος.

Επειτα, ο Μελισσανίδης θα προσπαθήσει να πάρει στα χέρια του την ομάδα μέσω της Ερασιτεχνικής. Αν, δηλαδή, οι μέτοχοι δηλώσουν πτώχευση στην επερχόμενη γενική συνέλευση, τότε η «μάνα ΑΕΚ» θα πάρει αυτόματα τις μετοχές και αυτές θα περάσουν στον πρώην πρόεδρο της Ενωσης μέσω του Κωνσταντίνου Κοτσάτου. Ο τελευταίος, ο οποίος και είναι στενός συνεργάτης του «τίγρη», θα καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ερασιτεχνικής.

Αν όλα κυλήσουν όπως τα σχεδιάζει ο Μελισσανίδης, το τρίτο κομμάτι του παζλ θα αποτελέσει η στελέχωση του προπονητικού τιμ. Εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεκινήσει να σχηματίζει τη λίστα με τους προπονητές, παίκτες που θα οργανώσουν την ομάδα εν όψει Γ' Εθνικής και θα την οδηγήσουν μέσα σε δύο χρόνια στην επιστροφή στη Super League.

Μέλη των Supporters... λυγίζουν

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, κάποια από τα μέλη των Supporters φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένα να παραμείνουν στην ΠΑΕ και θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους υπόλοιπους να προτιμηθεί η λύση της πτώχευσης. Οι μικρομέτοχοι δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για τη στάση που θα κρατήσουν, ωστόσο η λέξη «πτώχευση» δεν έχει βγει από κανενός τα χείλη. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν απηυδήσει και επιθυμούν να τα παρατήσουν και ίσως θέσουν τέτοιο θέμα στη γενική συνέλευση της 14ης Μαΐου.

Σωσίβιο για τους απλήρωτους υπαλλήλους

Η νέα τάξη πραγμάτων στην ΑΕΚ φέρνει άνεμο αισιοδοξίας και στους υπαλλήλους της ΠΑΕ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Μολονότι η εταιρεία οδηγείται στην πτώχευση και άπαντες θα χάσουν τα χρήματά τους, πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να καταβάλει αυτός τα οφειλόμενα και να τους διατηρήσει στην ομάδα. Αυτό φέρεται να έχει τονίσει ο «τίγρης» σε άτομα από το περιβάλλον του, καθώς εκτιμάει την προσπάθεια που έχουν κάνει οι υπόλοιποι όλο αυτό το διάστημα της πλήρους διάλυσης.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια