Αθλητισμός

Προσφυγή κατά της UEFA για το financial fair-play

Ο ποδοσφαιριστής Ντάνιελ Στριάνι, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, προσέφυγε κατά της UEFA για το financial fair-play που έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ομάδες των χωρών μελών της!

Αυτό που του δίνει μεγαλύτερη σημασία στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Βέλγου ποδοσφαιριστή είναι ο Ζαν Λουί Ντουπόν, ένας από τους δικηγόρους που είχαν «εμπλακεί» στην υπόθεση Μποσμάν!

«Στην πράξη ένας ιδιοκτήτης μιας ομάδας δεν μπορεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ακόμη και εάν αυτά τα χρήματα έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη της ομάδας του», αναφέρει ο Ντουπόν στα έγγραφα τα οποία και έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιολογώντας την απόφασή του να στραφεί κατά της UEFA!

Επιπλέον, ο Ντουπόν αναφέρει ότι οι κανονισμοί αυτοί που έχει επιβάλει η UEFA ουσιαστικά περιορίζουν τις επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, τους μισθούς των παικτών, των αντζέντηδων, τη μεταγραφική κινητικότητα και –ως ένα σημείο- διασφαλίζουν την κυριαρχία των ήδη μεγάλων ομάδων στο χώρο.

H UEFA έχει αρχίζει να εφαρμόζει το financial fair-play τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει ήδη τιμωρήσει αυστηρά αρκετές ομάδες τα οικονομικά των οποίων δεν ήταν ισοσκελισμένα, όπως την Μπεσίκτας.

Σχόλια