default-image

Ισόπαλο το ντέρμπι Ντόρτμουντ-Μπάγερν

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλο το ντέρμπι Ντόρτμουντ-Μπάγερν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής της Bundesliga ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν, όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο.

Οι δύο ομάδες, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει του τελικού του Champions League στις 25 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ». Οι Βεστφαλοί έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί 14 ματς των πρωταθλητών στην Bundesliga, ενώ κράτησαν το αήττητο απέναντί τους, που κρατά από τον Οκτώβριο του 2010. Πάντως οι Βαυαροί διατήρησαν το +20 στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11’ με το γύρισμα του Μπλαστσικόφσκι και το μονοκόμματο σουτ του Γκρόσκροϊτς, αλλά η χαρά τους κράτησε λίγο. H Μπορούσια είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Λεβαντόφσκι που νίκησε όλη την άμυνα αλλά νικήθηκε από τον Νόιερ.

Στην επανάληψη η Μπάγερν φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι σε ανατροπή του Πισάρο από τον Σούμποτιτς, αλλά η παράβαση δεν δόθηκε. Ο διαιτητής Πέτερ Γκάγκελμαν δεν έσφαλε, ωστόσο, στο 58’, όταν έδειξε την άσπρη βούλα μετά την απόκρουση του Μπόατενγκ με το χέρι σε σουτ του Σαχίν. Ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε στη γωνία, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε ξανά και κράτησε την ισοπαλία. Ο Ραφίνια σε τρία λεπτά δέχτηκε δύο κίτρινες, τη δεύτερη για αγκωνιά σε αντίπαλο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα στο 65’, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σαντάνα, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Κεν (71’ Ρόις), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (84’ Μπέντερ), Γκουντογκάν (14’ Λάιτνερ), Σίμπερ, Λεβαντόφσκι.

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Λουίς Γκουστάβο, Σακίρι, Πισάρο (76’ Μίλερ), Αλάμπα (92’ Χόιμπιεργκ), Γκόμεζ (67’ Τσαν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News