default-image

Σπουδαία πρόκριση για τρεις

Σπορ
Σπουδαία πρόκριση για τρεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ήταν η μεγάλη νικήτρια του ελληνικού εμφυλίου για την φάση των 16 των Γυναικών στο "2nd Hellenic Zeus ITF Pro Circuit" που ολοκληρώνεται την ημέρα του Πάσχα στη Χερσόνησο. Η Βαλεντίνη επικράτησε με 4-6, 6-4, 6-4 της Μαρίας Σάκκαρη σε ένα παιχνίδι με τις δύο αθλήτριες να διεκδικούν τη νίκη επι ίσοις όροις.

"Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Μαρία, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες", δήλωσε η Βαλεντίνη λίγες μόνο στιγμές αφού πήρε την πρόκριση στην τελική οχτάδα της διοργάνωσης. Εκεί την περιμένει η Amy Bowtell από την Ιρλανδία, την αθλήτρια που νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα στον τελικό, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της.

Η Bowtell απέκλεισε νωρίτερα την Eιρήνη Παπαγεωργίου με 6-0, 6-2. Για την Ειρήνη ήταν η πρώτη συμμετοχή σε 2ο γύρο επαγγελματικού τουρνουά Γυναικών.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης πέτυχε σπουδαία νίκη αποκλείοντας με 6-3, 1-6, 6-3 τον 23χρονο Αμερικανό Andrew Carter, Νο 832 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Μάρκος προκρίθηκε έτσι στον προημιτελικό γύρο του "2nd Hellenic Zeus ITF Pro Circuit", έκει όπου θα αναμετρηθεί με τον Franjo Raspudic.

Ο 18χρονος ταλαντούχος Έλληνας αθλητής, που μόλις πριν δύο μέρες είχε πετύχει την πρώτη νίκη του σε κυρίως ταμπλό τουρνουά $10.000, με σαφώς καλύτερη ψυχολογία δεν το έβαλε κάτω, και πάρα το ότι έχασε το 2ο σετ με 6-1, ανασύνταξε τις δυνάμεις του και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην οχτάδα του τουρνουά.

"Είμαι χαρούμενος. Στο πρώτο σετ έπαιξα καλά. Στο δεύτερο σετ έκανα κοιλιά και το έχασα. Στο τρίτο σετ, ήταν περισσότερο θέμα ψυχής. Πιστεύω πως το πρόβλημά μου ήταν θέμα ψυχολογίας κυρίως. Τώρα έχω λύσει", τόνισε ο Μάρκος Καλοβελώνης μετά τη δεύτερη συνεχόμενή του νίκη στο κυρίως ταμπλό.

Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, παρά το γεγονός ότι έχασε το 1ο σετ με 6-2 από το Νο 2 του ταμπλό Joshua Milton, κατόρθωσε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει τη μεγάλη νίκη με 2-6, 6-3, 6-1. Ο Γιακούποβιτς προκρίθηκε έτσι στην οχτάδα του μονού των Ανδρών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Σλοβένο Kocevar-Desman, ο οποίος προέρχεται από το προκριματικό ταμπλό.

Ο Αλέξανδρος με παρτενέρ τον Μάρκο Καλοβελώνη ηττήθηκαν στα διπλά από τους James Marsalek (Μ.Βρετανία) και Elie Rousset (Γαλλία) με σκορ 7-5, 6-1, χάνοντας την πρόκριση για την τελική τετράδα. Την ήττα γνώρισαν οι Θεοδώρου - Παυλής, οι οποίοι ηττήθηκαν με 6-2, 6-2 από τους Καναδούς Di Feo και Peliwo, ενώ οι Στεφάνου και Βογάσαρη αποκλείστηκαν από τις Ximena Hermoso (Μεξικό) και Olga Parres Azcoitia (Ισπανία) με 6-3, 3-6, 10-8, στην ημιτελική φάση των διπλών στις Γυναίκες.

Το πρόγραμμα της Μ. Παρασκευής (03/05)

Στο αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι προημιτελικές αναμετρήσεις σε Άνδρες και Γυναίκες με τριπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Μάρκος Καλοβελώνης θα αναμετρηθεί με τον Franjo Raspudic από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στις 10:00, ενώ ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς λίγο μετά τις 11:30 θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στον Σλοβένο Kocevar-Desman, ο οποίος προέρχεται από τα προκριματικά. Την ίδια ώρα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Amy Bowtell από την Ιρλανδία, με την οποία είχαν αναμετρηθεί στον τελικό της 4ης εβδομάδας.

Τέλος, αύριο, Μ.Παρασκευή θα διεξαχθεί και ο πρώτος τελικός της εβδομάδας, με τις Curovic (Σερβία) και Podda (Ολλανδία) να διεκδικούν τον τίτλο στα διπλά από τις Ximena Hermoso (Μεξικό) και Olga Parres Azcoitia (Ισπανία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News