default-image

Καλύτερος νέος παίκτης της Ευρωλίγκας ο Παπανικολάου

Μπάσκετ
Καλύτερος νέος παίκτης της Ευρωλίγκας ο Παπανικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Παπανικολάου στα 22 χρόνια του έχει πετύχει όσα ενδεχομένως άλλοι μπασκετμπολίστες δεν έχουν καν ονειρευτεί. Ειδικά φέτος έκανε καταπληκτική χρονιά βοηθώντας σημαντικά τον Ολυμπιακό να βρεθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο διεθνής φόργουορντ αναδείχτηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Ευρωλίγκας, και όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού, αναμένεται να "λάμψει" και τα επόμενα χρόνια.

Η στατιστική του Κώστα Παπανικολάου είναι εντυπωσιακή, καθώς φιγουράρει στη δεύτερη θέση της ομάδας του στα ριμπάουντ με 4,5 ανά αγώνα, όπως και στη δεύτερη θέση στα κλεψίματα έχοντας 0,9 μ.ο. Βρίσκεται στην 3η θέση στο σύστημα index rating με 12,2, όπως και στον πίνακα με τα κοψίματα με 0,7 ανά αγώνα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο "Παπ" βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα με τους σκόρερς έχοντας 9 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ είναι 4ος και στις ασίστ με 1,4 μέσο όρο.

Το καλύτερο παιχνίδι του Κώστα Παπανικολάου φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν απέναντι στη Χίμκι στη φάση του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας, όταν και οδήγησε τη ομάδα του στη νίκη με 79-70, έχοντας 21 πόντους με 6/6 τρίποντα. Ας ελπίσουμε πως θα κάνει καλύτερο ματς στο Final-4 και πως θα συνεχίσει έτσι και του χρόνου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News