default-image

Μεσίνα: "Είμαστε ανώτεροι απ’ τον Ολυμπιακό"

Μπάσκετ
Μεσίνα: "Είμαστε ανώτεροι απ’ τον Ολυμπιακό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Final 4 της Ευρωλίγκας μίλησε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά η δική του ομάδα είναι ανώτερη.

"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος για ένα Final 4. Τα τελευταία 12 χρόνια μόλις τέσσερις ομάδες που είχαν πάρει την Ευρωλίγκα έφτασαν ξανά στο Final 4. Αυτό λέει πολλά για τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός. Αν όμως περάσουμε, ο τελικός θα είναι ακόμη πιο δύσκολος. Κάποιοι προπονητές σκέφτονται δύο βήματα μπροστά. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Πάντως δεν υπάρχει καμία ομάδα που να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Όλες οι ομάδες δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν αυτό το στόχο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ιταλού τεχνικού των Ρώσων και πρόσθεσε:

"Εντυπωσιάστηκα από την εξέλιξη του πέμπτου αγώνα με την Εφές. Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω με 15 πόντους, αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα και αυτό δείχνει το δυνατό χαρακτήρα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πιο γρήγορη ομάδα από μας, ενώ διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, τον Σπανούλη. Είναι ένας αθλητής που μπορεί να καθορίσει την έκβαση ενός αγώνα σε μια καθοριστική στιγμή. Όμως πιστεύω πως είμαστε ανώτεροι σαν ομάδα".

Για το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει μόλις ένα επίσημο ματς σε διάστημα τριών εβδομάδων ενόψει του Final 4: "Το γεγονός ότι θα έχουμε παίξει μόνο ένα παιχνίδι σε τρεις εβδομάδες μπορεί να είναι πρόβλημα. Θα το ξέρουμε μόνο μετά το Final 4. Όμως πιστεύω πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας ότι θα δουλέψουν σκληρά εν όψει αυτού του καθοριστικού αγώνα και θα διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους. Αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο να έχεις στα πόδια σου μόνο προπονήσεις, αφού κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν εκτός αγώνων".

Για το αν μετά τον πρόεδρο Βατούτιν θα κάνει και αυτός κάτι τρελό σε περίπτωση κατάκτησης της Ευρωλίγκας: "Όταν λες ότι θα κάνεις κάτι τρελό εφόσον πετύχεις κάτι, τότε το πιθανότερο είναι πως πιστεύεις ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να το καταφέρεις. Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News