default-image

Στις 26/05 ο "8ος δρόμος Θυσίας"

Σπορ
Στις 26/05 ο "8ος δρόμος Θυσίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 26 Μαΐου θα διεξαχθεί ο "8ος δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης", αφιερωμένος στους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους, λαμβάνοντας μέρος στη μάχη της Κρήτης.

Η εκκίνηση για την διαδρομή των 16 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:00 το πρωί για τους αθλητές που θα διεκδικήσουν μία από τις τρείς πρώτες θέσεις της γενικής κατηγορίας (τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες). Η διαδρομή που θα διανύσουν οι αθλητές επί ανωμάλου εδάφους έχει υψομετρική διαφορά 450 μέτρων, αφού οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τα 600 μέτρα (υψόμετρα Αγίας Βαρβάρας) και θα φτάσουν μέχρι τα 1050 (υψόμετρο περιοχής Αμουργέλα).

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσουν από περιοχές ιστορικής σημασίας όπως η περιοχή του ασυρμάτου, η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης κ.α. Την ίδια διαδρομή θα μπορέσουν να περπατήσουν όσοι πεζοπόροι επιθυμούν εκτός συναγωνισμού.

Παράλληλα με τον αγώνα των 16 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί και ένας ακόμα για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μήκους ενός χιλιομέτρου. Και σε αυτό τον αγώνα θα απονεμηθούν κύπελλα για τους νικητές, ενώ μετάλλια θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6980440268.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News