default-image

Στη λίστα του Χίπια ο Παπασταθόπουλος

Αθλητισμός
Στη λίστα του Χίπια ο Παπασταθόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι πιθανό την επόμενη σεζόν να φοράει την φανέλα όχι της Βέρντερ αλλά της Λεβερκούζεν στην Γερμανία καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Ο «Sokratis» αρέσει πολύ στον τεχνικό της Μπάγερ, Σάμι Χίιπια που σαν παίκτης έκανε σπουδαία καριέρα στην Λίβερπουλ. Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων, ο Ελληνας αμυντικός αποτελεί προσωπική επιλογή και προσωπική αδυναμία του Φινλανδού προπονητή που μαζί με τον Σάσα Λεβαντόφσκι συνθέτουν το δίδυμο στην τεχνική ηγεσία της Λεβερκούζεν.

Οι «ασπιρίνες» θα έχουν λεφτά για μεταγραφές το καλοκαίρι καθώς μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» δεν θα πάρουν την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Kreiszeitung», η Βέρντερ ζητάει 10 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον 24χρόνο Ελληνα στόπερ ενώ η Μπάγερ προσφέρει 8.5 εκατ. Καθώς η διαφορά ανάμεσα στα δύο ποσά δεν είναι μεγάλη, ο πρώην άσος της ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να κατηφορίσει από την Βρέμη στο Λεβερκούζεν.

Ο Παπασταθόπουλος έχει συμβόλαιο με τη Βέρντερ ως το 2016 αλλά είχε τονίσει αρκετές φορές πως εάν η ομάδα δεν βγει Ευρώπη, τότε θα εξετάσει το μέλλον του. Η ομάδα της Βρέμης βρίσκεται σε αναβρασμό μετά από μια αποτυχημένη χρονιά και ο Τόμας Σααφ είναι υπ'ατμόν.

Ο Παπασταθόπουλος είναι από τους λίγους παίκτες που διασώθηκαν φέτος. Θεωρείται πλέον παίκτης-ηγέτης και απαραίτητος για την ανοικοδόμηση της ομάδας. Όμως είναι και από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της Βέρντερ. Εκτιμάται πως αμείβεται με περισσότερα από δύο εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η διοίκηση της Βέρντερ επιθυμεί να χαμηλώσει το μπάτζετ της από τα 35 εκατ. ευρώ στα 30 και με μια πιθανή πώληση του Σωκράτη θα ξεφορτωθεί ένα από το πιο ακριβά συμβόλαια.

Η Βέρντερ είχε αγοράσει τον παίκτη από τη Τζένοα το καλοκαίρι του 2011 έναντι 4.5 εκατ. ευρώ ενώ να σημειωθεί πως την φανέλα της Λεβερκούζεν έχουν φορέσει στο παρελθόν τόσο ο Φάνης Γκέκας (2007-2010) όσο και ο Αγγελος Χαριστέας (δανεικός το 2009 από τη Νυρεμβέργη).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News